Έγκυρη ανίχνευση και αξιολόγηση εξάρτησης από την ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ για τον επιτυχημένο σχεδιασμό ατομικού θεραπευτικού προγράμματος.

Όταν ένα άτομο βρίσκεται σε κατάχρηση ουσιών ή διαταραχή εθισμού, η κατάστασή του θα πρέπει να αξιολογείται πριν αρχίσει η απεξάρτηση για να προσδιορίσει τις ανάγκες και τις θεραπευτικές επιλογές σωστά και με επιτυχία.

Όταν τα προβλήματα κατάχρησης ουσιών δεν διαγιγνώσκονται έγκαιρα, μειώνεται σημαντικά ή και εκμηδενίζεται η αποτελεσματικότητα της θεραπείας των άλλων του προβλημάτων.
Ορισμένα άτομα γνωρίζουν ότι χρειάζονται βοήθεια, αλλά δεν γνωρίζουν τι είδους θεραπεία είναι καλύτερη για αυτούς.

Η εύρεση της σωστής θεραπείας είναι επίσης δύσκολη για τα μέλη της οικογένειας που αγωνίζονται να προσεγγίσουν το θέμα της απεξάρτηση για τον εξαρτημένο και δεν ξέρουν πώς να αρχίσουν να λαμβάνουν βοήθεια για το άτομο που θέλουν να βοηθήσουν και να κινητοποιήσουν.

Μια σωστή ανίχνευση (screening) και αξιολόγηση ( assessment) διαταραχών χρήσης ουσιών είναι χρήσιμη επειδή παρέχει έναν χάρτη πορείας για την αποκατάσταση – θεραπεία και όλοι οι εμπλεκόμενοι μπορούν να είναι σίγουροι ότι το σχέδιο θεραπείας είναι το κατάλληλο για τις ανάγκες του ατόμου.

Μια επαγγελματική αξιολόγηση (assessment) απαντά στις πολλές ερωτήσεις που έχουν τα άτομα, οι οικογένειες σχετικά με την ανάγκη για θεραπεία ενός ατόμου.

Η ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ διεξάγει συνολικές εκτιμήσεις , προκειμένου να προσφέρει την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση για τον εξαρτημένο και την οικογενεια του.

Η σημασία της ολοκληρωμένης αξιολόγησης εθισμού

Η αξιολόγηση του κάθε ασθενούς ξεκινά με μια εκτενή διαγνωστική εκτίμηση που εκτελείται από έναν από τους συμβούλους μας ειδικευμένο στις εξαρτήσεις.
Η ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ χρησιμοποιεί αρκετές μεθόδους για να προσδιορίσει αν υπάρχει πρόβλημα με το αλκοόλ ή τη χρήση ναρκωτικών μέσα από εξειδικευμένα διαγνωστικά ερωτηματολόγια (AUDIT, CAGE, DAST, TICS, POSIT).

Προκειμένου να επιτευχθεί μια ακριβής εκτίμηση, όπου γίνεται ανίχνευση (screening) διαταραχών χρήσης ουσιών, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι ειλικρινείς σχετικά με το ιστορικό τους στον σύμβουλο εξαρτήσεων .
Οι επαγγελματίες που πραγματοποιούν την αξιολόγηση θέλουν να μάθουν τι είδους ουσίες χρησιμοποιεί το άτομο, πόσο συχνά και πόσο καιρό.
Οι συνθήκες που πρέπει να ληφθούν υπόψη για τον σωστό σχεδιασμό θεραπευτικού προγράμματος είναι ψυχολογικοί παράγοντες, προβλήματα υγείας, οικογενειακή συμμετοχή ή πνευματικές ανάγκες.

Ατομικό σχέδιο θεραπείας

Ο σκοπός της αξιολόγησης εθισμού είναι να εντοπίσει τις ανάγκες του ατόμου και να καταρτίσει τη δημιουργία και στην συνέχεια τη επιτυχημένη εφαρμογή ενός σχεδίου θεραπείας τι οποίο προϋποθέτει την αναγνώριση των αναγκών που έχει ο συγκεκριμένος χρήστης τη δεδομένη στιγμή, αλλά και σε ένα βάθος χρόνου.

Για την δημιουργία και στη συνέχεια την πετυχημένη εφαρμογή ενός ατομικού σχεδίου θεραπείας οι σύμβουλοι στην ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ προϋποθέτουν την αναγνώριση των αναγκών που έχει ο συγκεκριμένος χρήστης τη δεδομένη στιγμή, αλλά και σε ένα βάθος χρόνου. Έτσι, το ατομικό σχέδιο θεραπείας μπορεί να γίνει αναγνωρίζοντας συγκεκριμένα προβλήματα και σχεδιάζοντας «λύσεις» σε αυτά τα προβλήματα.

Στην ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ Βασιζόμαστε στην αξιολόγηση και την προσωπική ιστορία του κάθε ασθενή διότο το θεραπευτικό πλάνο θα πρέπει να είναι ρεαλιστικό και προσαρμοσμένο στις ανάγκες, τις δυνατότητες και τους στόχους του.
Ένα σωστό και καλό θεραπευτικό πλάνο περιλαμβάνει βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους, καθώς και συγκεκριμένες ενέργειες που χρειάζονται για να επιτευχθεί ο κάθε στόχος.

Ο σκοπός της ανίχνευσης και της αξιολόγησης εθισμού είναι να εντοπίσει τις ανάγκες του ατόμου και να καταρτίσει ένα σχέδιο για την κάλυψη αυτών των αναγκών.
Εάν εσείς ή κάποιος αγαπημένος επιθυμεί περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αξιολόγηση του εθισμού και την κατάχρηση ουσιών καλέστε στο 2392023749 / 6932437237.

Καλέστε μας τώρα για να προγραμματίσετε ένα ραντεβού.