Ανάρρωση από τον εθισμό στην κοκαΐνη: “Η σύμβουλός μου με επανεφερε στην πραγματικοτητα.”

Η Σοφία  αναρρώνει από τον εθισμό της στην κοκαΐνη. Η διαδικασια της συμβουλευτικής της φάνηκε πολύ χρήσιμη. (Αυτή η ιστορία βασίζεται στις εμπειρίες πραγματικών ανθρώπων των οποίων τα ονόματα έχουν αλλάξει.)

Ξεκίνησα την ανάρρωσή μου από τον εθισμό στην κοκαΐνη πέρυσι στις 24 φεβρουάριου. Με την κοκαΐνη ήρθα πρώτη φορά σε επαφή σε ένα πάρτι. Στην αρχή ήταν για πλάκα. Μετά συνέχισα να κάνω χρήση γιατί μου έδινε ενέργεια και με έκανε να νιώθω δυνατή και με αυτοπεποίθηση. Με έκανε να νιώθω καλά μέσα μου αλλά σε όλους τους άλλους φερομουν άσχημα και δεν το καταλάβαινα. Άρχισα να γίνομαι νευρική και ανυπόμονη, επίσης έμπλεξα σε καυγάδες με φίλους χωρίς κάποιο σημαντικό λόγο. Τερμάτισα δύο σχέσεις και έχασα τον καλύτερό μου φίλο με αυτόν τον τρόπο.

Το να χάσω αυτόν τον φίλο τελικά με έκανε να σταματήσω και να δω τι χάλι είχε γίνει η ζωή μου. Κάλεσα την τηλεφωνική γραμμή του θεραπευτικού κέντρου ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ  και μου έκλεισαν ένα ραντεβού διαδικτυακά με μία σύμβουλο εξαρτήσεων. 

Το κέντρο και η σύμβουλος  με βοήθησε πολύ. Μου μίλησαν για τα συμπτώματα στέρησης που θα είχα όταν θα έκοβα την κοκαΐνη. Με πρότειναν να πάων σε γιατρό για ένα γενικο τσεκ-απ για να βεβαιωθούν ότι το σώμα μου λειτουργούσε καλά μετά την κατάχρηση κοκαΐνης και την απόσυρση από αυτήν. 

Ήταν πολύ χρήσιμο για μένα οι διαδικτυακές ατομικές συνεδρίες συμβουλευτικής. Για μερικούς μήνες, έβλεπα την σύμβουλό μου δύο φορές την εβδομάδα. Τώρα βρισκόμαστε δύο φορές το μήνα για να της πω πώς τα πάω.

Η συμβουλευτική με έκανε να δω τον εαυτό μου με έναν νέο τρόπο. Συνειδητοποίησα ότι το να νιώθω άσχημα για τον εαυτό μου με έκανε να θέλω να κάνω χρήση. Όταν ήμουν λυπημένη ή θυμωμένη, προσπαθούσα να σβήσω αυτά τα αισθήματα με κοκαΐνη. Ο σύμβουλός μου με βοήθησε να μάθω να αναγνωρίζω πότε είμαι αγχωμένη αλλά και να κάνω πράγματα για να βοηθήσω τον εαυτό μου να νιώσει καλύτερα. Έτσι, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να “σταματήσετε”: σταματήστε αυτό που κάνετε και φροντίστε τον εαυτό σας αμέσως – πάρτε κάτι να φάτε, πάρτε ανάσες, βρείτε κάποιον να μιλήσετε ή ξεκουραστείτε.

Μια φορά, υποτροπίασα αφού συνάντησα τον παλιό μου έμπορο. “Ήταν τυχαίο”, είπα στην σύμβουλό μου. “Τον συνάντησα στο δρόμο για το μαγαζί.” Αλλά η σύμβουλός μου είδε την άρνησή μου και με επανέφερε στην πραγματικότητα. 

“Γιατί πήγες στο μαγαζί που είναι στη γειτονιά του;” με ρώτησε. Συνειδητοποίησα ότι πήγα εκεί για να δελεάσω τον εαυτό μου να κάνει χρήση. Τώρα ξέρω ότι δεν πρέπει να ξαναπάω σ’ αυτή τη γειτονιά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κατάχρηση ουσιών ή αν κάποιος πλησίον σας αναζητά θεραπεία για αυτήν, μην διστάσετε να καλέσετε τώρα στην τηλεφωνική γραμμή του κέντρου μας 2392023749

Για ανώνυμη διαδικτυακή ενημέρωση και στήριξη επισκεφτείτε το www.apexartisi-online.com η καλέστε μας στο 2317002244.