Βοηθώντας τον μπαμπά μου με τον εθισμό στα τυχερά παιχνίδια.

Ο εθισμός μπορεί να επιβαρύνει τη σχέση μεταξύ ενός πατέρα και του παιδιού του. Όταν ο μπαμπάς σου είναι εθισμένος στον τζόγο, δεν είναι ασυνήθιστο γι’ αυτόν να ζητήσει μεγάλα χρηματικά ποσά που δεν θα ξεπληρώσει ποτέ. Μπορεί να δεις τον γάμο των γονιών σου να καταρρέει εξαιτίας του εθισμού του. Μπορεί να είναι χρόνια άνεργος επειδή δεν εμφανίζεται στη δουλειά ή έχει κλέψει χρήματα για να πληρώσει για την εξάρτηση του. Μπορεί να συναντήσεις ύποπτους ανθρώπους να ρωτούν πού είναι ο μπαμπάς σου, και ξέρεις ότι είναι επειδή τους χρωστάει λεφτά.

Το τραύμα του να έχεις έναν γονιό που παλεύει με οποιοδήποτε είδος εθισμού δεν πρέπει να υποτιμάται. Ωστόσο, υπάρχει ελπίδα. Ο μπαμπάς σου μπορεί να βρει βοήθεια για τον εθισμό του στον τζόγο. Εάν είστε πρόθυμοι , η αγάπη και η ενθάρρυνση σας θα μπορούσαν να είναι ο καταλύτης που χρειάζεται για να αναζητήσει τελικά θεραπεία.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΘΙΣΜΌ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΤΖΟΓΟ

Πρέπει να νιώθετε ασφαλής. Εάν ο εθισμός του πατέρα σας στον τζόγο επιβαρύνει συναισθηματικά ή οικονομικά τη ζωή σας, πρέπει να λάβετε μέτρα για να προστατεύσετε τον εαυτό σας. Αρχικά, θα πρέπει να εστιάσετε την ενέργειά σας στο να βοηθήσετε τη δική σας κατάσταση και όχι του πατέρα σας.

Εδώ είναι μερικοί πρακτικοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε τον εθισμό του πατέρα σας στα τυχερά παιχνίδια:

  • Εκμυστηρεύσου το πρόβλημα σε αυτούς που εμπιστεύεσαι. Ο εθισμός του πατέρα σου μπορεί να σε κάνει να νιώσεις απομονωμένος ή μόνος. Μην φοβάστε να ανοιχτείτε σε έμπιστους φίλους ή συγγενείς για το τι συμβαίνει. Μπορούν να προσφέρουν συμβουλές και να σε παρηγορήσουν.
  • Bρες έναν οικονομικό σύμβουλο. Ένας επαγγελματίας μπορεί να σας συμβουλεύσει για το πώς να προστατεύσετε τα περιουσιακά στοιχεία και το εισόδημα της οικογένειάς σας. Είναι σημαντικό να αφαιρέσετε αυτά τα κεφάλαια από τον έλεγχο του πατέρα σας.
  • Διαχωρίστε τα οικονομικά σας. Εάν μοιράζεστε οικονομικούς λογαριασμούς με τον πατέρα σας, αφαιρέστε το όνομά του από λογαριασμούς ταμιευτηρίου και τραπεζικών λογαριασμών, καθώς και από κοινές πιστωτικές κάρτες ή δάνεια.
  • Μην δώσεις λεφτά στον μπαμπά σου. Μάλλον θα θέλεις να βοηθήσεις τον πατέρα σου, αλλά η οικονομική υποστήριξη δεν είναι ο τρόπος να το κάνεις. Μπορεί να πει ότι δεν έχει λεφτά για φαγητό. Μπορεί να πει ότι χρειάζεται χρήματα για να πληρώσει λογαριασμούς. Ωστόσο, τα χρήματα που δανείζετε στον πατέρα σας θα πάνε αναμφίβολα προς τη συνήθεια του τζόγου. Μην δίνεις λεφτά στον μπαμπά σου και μην πληρώνεις τα χρέη του από τον τζόγο.
  • Δημιουργήστε υγιή όρια. Μπορεί να χρειαστεί να βάλετε συναισθηματική ή ακόμα και σωματική απόσταση μεταξύ εσάς και του μπαμπά σας. Αν οι πράξεις του θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλειά σας, αυτά τα όρια είναι απαραίτητα.
  • Αναζητήστε σύμβουλο ή μια ομάδα υποστήριξης. Οι ομάδες παροχής συμβουλευτικής και υποστήριξης για τους αγαπημένους των εθισμένων ατόμων στον τζόγο είναι ασφαλή μέρη όπου μπορείτε να λάβετε τη βοήθεια που χρειάζεστε. Αυτοί οι χώροι σας επιτρέπουν να μοιραστείτε το θέμα σας με όσους κατανοούν και λαμβάνουν πρακτικές συμβουλές σχετικά με το πώς να προχωρήσετε.

ΒΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΤΖΟΓΟ

Ό,τι κι αν πεις ή κάνεις, ο πατέρας σου είναι τελικά ο μόνος που μπορεί να λάβει μέτρα για να τερματίσει τον εθισμό του. Και πάλι, προσπάθησε να θυμηθείς ότι ο τζόγος είναι το πρόβλημα, όχι ο μπαμπάς σου. Όπως κάθε διαταραχή χρήσης ουσιών, ο εθισμός στα τυχερά παιχνίδια είναι μια ασθένεια που χαρακτηρίζεται από καταναγκαστικές συμπεριφορές. Μπορεί να αισθάνεται εντελώς ανίσχυρος να σταματήσει.

Παρόλο που δεν μπορείτε να αναγκάσετε τον πατέρα σας να σταματήσει τον τζόγο, υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείτε να κάνετε που μπορεί να τον βοηθήσουν να αναγνωρίσει ότι χρειάζεται βοήθεια:

  • Βάλτε όρια και μην τον βολεύεται . Ενώ μπορεί να προσπαθείτε να προστατεύσετε τον πατέρα σας, ενέργειες όπως η πληρωμή των λογαριασμών του ή o δανεισμός χρημάτων σημαίνουν ότι ποτέ δεν θα αισθανθεί το πλήρες βάρος του εθισμού του στον τζόγο.
  • Επικοινωνήστε τα συναισθήματά σας ανοιχτά και ειλικρινά. Πες στον μπαμπά σου πως ο εθισμός του στον τζόγο σε επηρέασε αρνητικά. Να είστε ειλικρινείς, αλλά προσπαθήστε να αποφύγετε να ρίξετε ευθύνη ή τις λέξεις που μπορεί να πληγώσουν.
  • Πες στον μπαμπά σου ότι θέλεις να τον βοηθήσεις. Ενημέρωσέ τον ότι θα τον υποστηρίξεις όταν θα είναι έτοιμος να αναζητήσει θεραπεία.
  • Άσε τον πατέρα σου να αναλάβει την ευθύνη για τις συμπεριφορές του. Θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεών του, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα έχει να κάνει με πιστωτές ή να αντιμετωπίζει δίωξη για παράνομες ενέργειες.

Βοήθεια για τον εθισμό στα τυχερά παιχνίδια είναι διαθέσιμη στο Θεραπευτικό κέντρο ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ και στο Απεξάρτηση Online.

Ο εθισμός στα τυχερά παιχνίδια είναι μια σοβαρή διαταραχή. Ωστόσο, με την επαγγελματική θεραπεία εθισμού στα τυχερά παιχνίδια, ο πατέρας σας μπορεί να μάθει να αντιμετωπίζει τον καταναγκαστικό τζόγο του και να εργάζεται για την αποκατάσταση των σχέσεων της οικογένειας σας.

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εξατομικευμένες υπηρεσίες μας, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να μιλήσετε με ένα μέλος της ομάδας μας στο 2392023749 ή στο www.apexartisi-online.com.