ΕΘΙΣΜΕΝΟΣ/H ΣΤΗΝ ΚΟΚΑΙΝΗ – 5 ΣΥΧΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Εμείς οι άνθρωποι έχουμε μια βιολογικά βασισμένη ανάγκη να δημιουργήσουμε στενές προσωπικές σχέσεις και μεγάλα κοινωνικά δίκτυα. Ο κοινωνικός δεσμός είναι εξελικτικά προσαρμοστικός και ισχυρά ανταμείβοντας, ενώ η κοινωνική απομόνωση συχνά οδηγεί σε συναισθηματικό πόνο και επιβλαβή συμπεριφορά. Ωστόσο, η λαχτάρα για κοινωνικό δέσιμο μπορεί να αμβλυνθεί σε ορισμένες ψυχικές διαταραχές. Ο εθισμός στην κοκαΐνη είναι μια δυνητικά χρόνια πάθηση που σχετίζεται με την κοινωνική απομόνωση και την παραβίαση των κοινωνικών κανόνων.

The Cocaine Party & Lifestyle

Στον ενεργό εθισμό στην κοκαΐνης , οι περισσότεροι χρήστες πιστεύουν ότι η χρήση βελτιώνει τις κοινωνικές τους εμπειρίες. Οι περισσότεροι χρήστες κοκαΐνης την θεωρούν ως αναγκαιότητα για πάρτι, επειδή πιστεύουν ότι τροφοδοτεί την ικανότητα τους να πίνουν περισσότερο αλκοόλ, να νιώθουν πιο “αναζωογονημένοι” και να συμμετέχουν με πιο αυθόρμητη συμπεριφορά και συζήτηση.

Όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά να χρησιμοποιείτε κοκαΐνη, μπορεί να φανεί ότι σας βοηθά να δημιουργήσετε νέες σχέσεις και αυξάνετε τις πιθανότητές σας για διασκέδαση. Οι επιπτώσεις της κοκαΐνης μπορεί να κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται ανίκητοι, αλλά με την πάροδο του χρόνου, καθώς αναπτύσσεται ο εθισμός, η χρήση κοκαΐνης μπορεί στην πραγματικότητα να επηρεάσει την κοινωνική λειτουργία και όχι μόνο.

Ακολουθούν ορισμένα συμπτώματα του εθισμού στην κοκαΐνη που πρέπει να προσέξετε.

Σωματικές αλλαγές

Η τακτική χρήση κοκαΐνης μπορεί να προκαλέσει πολλές εσωτερικές σωματικές αλλαγές με την πάροδο του χρόνου. Ο τρόπος με τον οποίο η κοκαΐνη εκδηλώνεται σωματικά εξαρτάται από τη μέθοδο κατανάλωσης. Το σνιφάρισμα κοκαΐνης μπορεί να οδηγήσει σε αιμορραγία της μύτης, συχνή καταρροή και δυσκολία στην κατάποση, ενώ η από του στόματος κατανάλωση μπορεί να προκαλέσει αποσύνθεση του εντέρου. Το κάπνισμα κοκαΐνης μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για αναπνευστικές ασθένειες όπως η πνευμονία και τα αναπνευστικά προβλήματα. Η χρήση βελόνων μπορεί να προκαλέσει σωματικές ουλές.

Ανοχή και στέρηση

Ένα έντονο σημάδι του εθισμού στην κοκαΐνη είναι η ανοχή, ή η ανάγκη για περισσότερη ποσότητα του ναρκωτικού για να έχετε το ίδιο υψηλό επίπεδο. Η ανοχή συχνά συνδυάζεται με στέρηση. Εκτός από τη συντριπτική επιθυμία, τα συμπτώματα της στέρησης περιλαμβάνουν ρίγη, πόνους, πυρετό, δυσκολία συγκέντρωσης, κόπωση και ευερεθιστότητα.

Όταν οι επιθυμίες είναι συντριπτικές και επώδυνες, είναι συνήθως καιρός να αναζητήσετε βοήθεια. Είναι επίσης σημαντικό να προβείτε σε απεξάρτηση υπό επαγγελματική φροντίδα.

"Ένας χρήστης κοκαΐνης θα παρουσιάσει υψηλότερο καρδιακό ρυθμό και υψηλότερη αρτηριακή πίεση, μαζί με μειωμένη όρεξη, και τελικά θα φτάσει στην εξάντληση " 
Σχολείο, εργασία και οικονομικά προβλήματα

Η παρατεταμένη χρήση κοκαΐνης μπορεί να οδηγήσει σε οικονομικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της απουσίας από την εργασία και της καθυστέρησης των λογαριασμών. Οι εθισμένοι στην κοκαΐνη μπορεί επίσης να χάσουν το σχολείο και να χάσουν τους στόχους της ζωής τους.

Ενώ η προμήθεια κοκαΐνης είναι παράνομη από μόνη της, ο εθισμός μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένες εγκληματικές συμπεριφορές ως αποτέλεσμα του υψηλού κόστους της. Οι εθισμένοι στην κοκαΐνη μπορεί επίσης να δανείζονται, να κλέβουν και να εξαπατούν τους γύρω τους, συμπεριλαμβανομένων των αγαπημένων τους προσώπων.

Αλλαγές στη διάθεση

Ο εθισμός στην κοκαΐνη μπορεί να οδηγήσει σε διάφορες αλλαγές συμπεριφοράς και προσωπικότητας, όπως αυξημένη ευερεθιστότητα και κατάθλιψη. Η κοκαΐνη μπορεί τόσο να προκαλέσει όσο και να επιδεινώσει καταστάσεις ψυχικής υγείας, όπως άγχος, παράνοια, μανία και παραληρητική σκέψη. H αυξημένη αυτοπεποίθηση που προσφέρει η υψηλή δόση της κοκαΐνης μπορεί να οδηγήσει σε έντονες πτώσεις κατά τη διάρκεια της στέρησης.

"Τα συμπτώματα στέρησης που σχετίζονται με τη χρήση κοκαΐνης περιλαμβάνουν καταθλιπτική διάθεση, ανηδονία, [ή] αδυναμία να βιώσουν ευχαρίστηση, κόπωση, δυσκολία συγκέντρωσης, κακή ποιότητα ύπνου και σοβαρή κατάθλιψη με αυτοκτονικό ιδεασμό"
Κοινωνικές αλλαγές

Η κοκαΐνη μπορεί να προκαλέσει χάος σε όλα τα είδη σχέσεων. Εκτός από τη μυστικοπάθεια, τη χειριστική συμπεριφορά και την προτεραιότητα του ναρκωτικού έναντι των ανθρώπων, ο εθισμός μπορεί επίσης να προκαλέσει επιθετικότητα και καταχρηστική συμπεριφορά.

Οι χρήστες κοκαΐνης μπορεί επίσης να αποτραβηχτούν από την οικογένεια και τους φίλους τους από ντροπή, γεγονός που μπορεί να καταστήσει τη θεραπεία ιδιαίτερα δύσκολη. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η σύνδεση με την οικογένεια μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας για τη θεραπεία.

"Τα μέλη της οικογένειας και άλλοι σημαντικοί είναι το κλειδί για την επιτυχή θεραπεία της διαταραχής της χρήσης ουσιών και πρέπει να συμμετέχουν άμεσα στη θεραπεία της χρήσης ουσιών"
Εάν κάνετε χρήση κοκαΐνης και σας είναι δύσκολο ή αδύνατο να σταματήσετε, παρά τα προβλήματα στην κοινωνική σας ζωή, είναι καιρός να αναζητήσετε θεραπεία. Η Αυτογνωσία διαθέτει ταχύρυθμα – εξατομικευμένα προγράμματα θεραπείας και αποκατάστασης από τον εθισμό στην κοκαΐνη. Μπορούμε να παρέχουμε θεραπεία τόσο για τον εθισμό όσο και για συνυπάρχουσες ψυχικές ασθένειες, όπως το άγχος, που μπορεί να εμφανιστούν με την κατάχρηση κοκαΐνης. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα στο 2392023749 για να μάθετε περισσότερα για τα προγράμματά μας.
Επίσης μέσω του Apexartisi-Online του πρώτου διαδικτυακού συμβουλευτικού σταθμού εξαρτήσεων, μπορείτε να επικοινώνησετε άμεσα και εχέμυθα, μέσα απο την ασφάλεια του προσωπικού σας χώρου, με εξιδικευμένους θεραπευτές εξαρτήσεων . Καλέστε στο 2317002244 για ένα ατομικό ραντεβού καθοδήγησης και στήριξης.