Με ποιους τρόπους γίνεται η χρήση της κοκαΐνης.

Οι χρήστες χορηγούνται  κυρίως κοκαΐνη από το στόμα, ενδορινικά, ενδοφλεβίως ή με εισπνοή. 

Όταν οι άνθρωποι εισπνέουν την ουσία από το ρουθούνι (ενδορινική χρήση), εισπνέουν σκόνη κοκαΐνης μέσω των ρουθουνιών, όπου απορροφάται στην κυκλοφορία του αίματος μέσω των ρινικών ιστών.

 Οι χρήστες μπορούν επίσης να τρίβουν την ουσία  στα ούλα τους ( στόματος χρήση). 

Η διάλυση της κοκαΐνης σε νερό και η ένεση της (ενδοφλέβια χρήση) απελευθερώνει το φάρμακο απευθείας στην κυκλοφορία του αίματος και αυξάνει την ένταση των επιπτώσεών του. 

Όταν οι άνθρωποι καπνίζουν κοκαΐνη (εισπνοή)  η απορρόφηση στην κυκλοφορία του αίματος είναι σχεδόν τόσο γρήγορη όσο με την ένεση. 

Αυτό το γρήγορο ευφορικό αποτέλεσμα είναι ένας από τους λόγους που έγινε πολύ δημοφιλής στα μέσα της δεκαετίας του 1980. 

Η χρήση κοκαΐνης κυμαίνεται από περιστασιακή έως επαναλαμβανόμενη ή καταναγκαστική χρήση, με μια ποικιλία συμπεριφορικών μοτίβων  μεταξύ αυτών των άκρων. 

Οποιαδήποτε οδός χορήγησης μπορεί δυνητικά να οδηγήσει σε απορρόφηση τοξικών ποσοτήτων κοκαΐνης, προκαλώντας καρδιακές προσβολές, εγκεφαλικά επεισόδια ή επιληπτικές κρίσεις – όλα αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε αιφνίδιο θάνατο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εξαρτηση στην κοκαΐνη ή αν κάποιος πλησίον σας αναζητά θεραπεία για αυτήν , μην διστάσετε να καλέσετε τώρα στην τηλεφωνική γραμμή του κέντρου μας 2392023749. 

Για ανώνυμη διαδικτυακή ενημέρωση και στήριξη επισκεφτείτε το www.apexartisi-online.com