Πίνω κάθε βράδυ – είμαι αλκοολικός;

Έχετε κάνει την ερώτηση «Πίνω κάθε βράδυ – είμαι αλκοολικός;» Αν ναι, αυτό υποδηλώνει ότι μπορεί να αρχίσετε να πιστεύετε ότι έχετε πρόβλημα με το αλκοόλ.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ένα άτομο με εξάρτηση από το αλκοόλ δεν χρειάζεται να είναι κάποιος που φαίνεται απεριποίητος, του οποίου η ζωή είναι σε αναταραχή και που πίνει όλη μέρα. Αυτή δεν είναι η μόνη πραγματικότητα. Ένας αλκοολικός μπορεί να έχει καλή δουλειά, κοινωνική ζωή και να περιβάλλεται από οικογένεια και φίλους. Ένας αλκοολικός μπορεί επίσης να πίνει μόνο τα βράδια.

Εάν η κατανάλωση αλκοόλ έχει αυξηθεί και έχει αρχίσει να επηρεάζει τη ζωή σας, ίσως είναι καιρός να κοιτάξετε λίγο πιο προσεκτικά τις συνήθειές σας στο ποτό.

Πίνοντας κάθε βράδυ – σημάδι προβλήματος με το ποτό ή αλκοολισμού;

Εδώ είναι μερικά από τα κοινά σημάδια αλκοολισμού που πρέπει να σκεφτείτε:

 • Βιώνετε όλο και περισσότερες αρνητικές συνέπειες ως αποτέλεσμα του ποτού σας, όπως η αναστάτωση της οικογένειας ή το αίσθημα ολοένα και μεγαλύτερης ενοχής ή ντροπής
 • Πίνετε σε σημείο που «μαυρίζετε» και δεν μπορείτε να θυμηθείτε το προηγούμενο βράδυ, συμπεριλαμβανομένων συζητήσεων ή συμπεριφορών. Μπορεί να προσπαθήσετε να μάθετε τι συνέβη ή να θυμάστε μόνο όταν κάποιος σας το υπενθυμίζει
 • Νιώθετε αμηχανία για την ποσότητα που πίνετε
 • Χρειάζεστε ένα ποτό πριν βγείτε έξω σε περίπτωση που δεν είναι αρκετό. Μπορεί επίσης να έχετε παρατηρήσει ότι οι άλλοι άνθρωποι δεν πίνουν με τον ίδιο τρόπο όπως εσείς
 • Λέτε ψέματα σε άλλους ή κρύβετε το ποτό σας από άλλους
 • Πίνοντας περισσότερα από όσα σκοπεύατε να πίνετε το βράδυ
 • Διαπιστώνοντας ότι πίνετε για να ανακουφίσετε το άγχος ή για να χαλαρώσετε
 • Δίνεται προτεραιότητα στο ποτό σας πάνω από τις ευθύνες σας, όπως η οικογένεια, η εργασία και τα χόμπι
 • Θέλετε να κόψετε ή να σταματήσετε να πίνετε κάθε βράδυ αλλά δεν μπορείτε

Αν νιώθετε ότι χρειάζεστε ένα ποτό κάθε βράδυ ή για να ξεπεράσετε ένα κοινωνικό γεγονός, μια αγχωτική κατάσταση ή μια προσωπική μάχη και έχετε ψυχαναγκασμό να πίνετε, ίσως και καθημερινά, αυτό μπορεί να είναι σημάδι ψυχολογικής εξάρτησης. Αυτό είναι εξίσου σοβαρό με τον σωματικό εθισμό και είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Η τακτική μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να σας οδηγήσει στο να αποκτήσετε ανοχή στο αλκοόλ, όπου πρέπει να πίνετε όλο και περισσότερο για να αισθανθείτε τα αποτελέσματά του. Ένα βράδυ, μπορεί να αισθάνεστε ότι δεν μέθάτε παρά το γεγονός ότι πίνετε πολύ αλκοόλ – αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι μπορεί να έχετε πρόβλημα με το αλκοόλ.

Με την πάροδο του χρόνου, εάν έχετε διαπιστώσει ότι πρέπει να πίνετε για να αποτρέψετε τα συμπτώματα στέρησης, όπως τινάγματα, εφίδρωση ή τρέμουλο, αυτό είναι επίσης σημάδι σωματικού εθισμού. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε ότι είναι επικίνδυνο να σταματήσετε ξαφνικά να πίνετε χωρίς να συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας.

Λαμβάνοντας μέτρα για να σταματήσετε να πίνετε κάθε βράδυ

Όλες οι μορφές κατάχρησης αλκοόλ είναι απίστευτα καταστροφικές. Για να αντιμετωπίσετε αυτό το θέμα, που αρχίζει να εδραιώνεται στην καθημερινότητα, συνιστάται να αναζητήσετε εξωτερική επαγγελματική υποστήριξη.

Στην ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ , έχουμε πολυάριθμους τρόπους θεραπείας για την κατάχρηση αλκοόλ  που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

 • Προγράμματα θεραπείας εθισμού – Τα προγράμματα εσωτερικής φιλοξενίας μας σάς παρέχουν χρόνο και χώρο μακριά από την καθημερινή σας ζωή για να εστιάσετε πραγματικά στο γιατί πίνετε και πώς μπορείτε να αρχίσετε να ζείτε τη ζωή σας χωρίς αλκοόλ στο μέλλον. Εξετάζουμε τα ψυχικά, σωματικά και συναισθηματικά ζητήματα που αποτελούν τη βάση του εθισμού στο αλκοόλ. Μέσω σεμιναρίων, εργαστηρίων, συνεδριών θεραπείας και ατομικού χρόνου εργασίας, θα αρχίσετε να κατανοείτε τις αιτίες και τα αίτια της χρήσης αλκοόλ και να μαθαίνετε στρατηγικές για τη ζωή στο μέλλον χωρίς αυτήν την εξάρτηση.  
 • Ανοιχτά προγράμματα θεραπείας αλκοολισμού  – εάν χρειάζεται, μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε συνεδρίες θεραπείας όπου συνεργάζεστε με έναν θεραπευτή για να μάθετε και να διαχειριστείτε τα ερεθίσματά σας, να αντιμετωπίσετε τους λόγους για τους οποίους πίνετε αλκοόλ και να αναπτύξετε στρατηγικές αντιμετώπισης που θα σας βοηθήσουν να ζήσετε ξανά μια πιο υγιή και ευτυχισμένη ζωή.

Το να αναγνωρίσετε ότι έχετε πρόβλημα με το αλκοόλ είναι ένα μεγάλο βήμα και θα πρέπει να αισθάνεστε απίστευτα περήφανοι που το κάνετε. Το επόμενο βήμα προς τα εμπρός είναι να ζητήσετε υποστήριξη και να επικεντρωθείτε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχετε. Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 2392023749 .