Συναισθηματική ισοπέδωση: Πώς να αντιμετωπίσετε την Ανηδονία στην περίοδο της απεξάρτησης.

Η Ανήδονία είναι μια κοινή παρενέργεια κατά την ανάρρωση από τον εθισμό και μπορεί να είναι ένας επικίνδυνος πρόδρομος για υποτροπή, αν δεν είναι σαφώς κατανοητό. Επειδή η κατανόηση της ανηδονίας μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση των κινδύνων υποτροπής, είναι σημαντικό να είστε σε θέση να αναγνωρίσετε τα συμπτώματα της ανηδονίας, να ξέρετε πώς να τα θεραπεύσετε και να καταλάβετε τι τους προκαλεί. Αυτό το άρθρο θα καλύψει επίσης γιατί οι άνθρωποι στην ανάρρωση του εθισμού το βιώνουν και πόσο διαρκούν συνήθως τα συμπτώματα.

Συμπτώματα της Ανηδονίας:

  • Αποφυγή κοινωνικών καταστάσεων με φίλους.
  • Αποφεύγοντας ρομαντικές σχέσεις ή απομακρύνοντας από τις τρέχουσες σχέσεις.
  • Αισθάνεστε ή σκέφτεστε πιο αρνητικά για τον εαυτό σας ή άλλους ανθρώπους. Συμπεριλαμβανομένου του να λες αρνητικά πράγματα στον εαυτό σου.
  • Νιώθοντας λιγότερα συναισθήματα όπως χαρά, συμπάθεια, ενσυναίσθηση και έχοντας περισσότερες κενές / μη συναισθηματικές εκφράσεις του προσώπου.
  • Νιώθεις συχνά άβολα με άλλους ανθρώπους. Συμπεριλαμβανομένων φίλων, συναδέλφους ή γνωστούς ακόμα και την οικογένεια σου.
  • Φοράς “Μάσκες” και δείχνεις ψεύτικα συναισθήματα. Για παράδειγμα, προσποιούμενος ότι είσαι ευτυχισμένος με τους άλλους.
  • Μειωμένη ή χαμένη σεξουαλική ορμή.
  • Κανένα ενδιαφέρον για σωματική ή συναισθηματική οικειότητα.

Τι προκαλεί την συναισθηματική ισοπέδωση;

Ο εθισμός, όπως και οι διαταραχές της διάθεσης, επηρεάζει την ντοπαμίνη στο σύστημα ανταμοιβών. Κάθε φορά που κάποιος με εθισμό χρησιμοποιεί ναρκωτικά, δημιουργεί υψηλά επίπεδα ντοπαμίνης.

Τελικά, ο εγκέφαλος συνηθίζει σε αυτά τα υψηλά επίπεδα ντοπαμίνης και σταματά να παράγει ντοπαμίνη από μόνη της. Όταν τα χρήση ναρκωτικά σταματάει, το εξαρτημένο άτομο παραμένει με πολύ υψηλή ανοχή ντοπαμίνης και περιορισμένη ικανότητα παραγωγής της. Ως αποτέλεσμα, ο εγκέφαλός τους δεν μπορεί πλέον να δημιουργήσει ντοπαμίνη ως απάντηση στην ευχαρίστηση, και αυτό που παράγει έχει μικρή επίδραση λόγω της υψηλής ανοχής ντοπαμίνης.

Εκτός από το έλλειμμα ντοπαμίνης, ένα άλλο μέρος της ανηδονίας είναι ψυχολογικό. Η ζωή στον ενεργό εθισμό έχει μεγάλη εναλλαγή συναισθημάτων . Όταν αυτό το άτομο ξεκινάει να αναρρώνει από τον ενεργό εθισμό , πηγαίνουν από μια ζωή γεμάτη αδρεναλίνη σε μία ζωή γεμάτη γαλήνη. Σε αυτό στο σημείο το εξαρτημένο άτομο χρειάζεται έναν πλαίσιο βοήθεια το όποιο θα εμπεριέχει κυρίως κατανόηση , στήριξη και καθοδήγηση για να καταφέρει να διατηρήσει την “καθαρότητα” του και ως αποτέλεσμα της βοήθειας που θα λάβει να επέλθει συναισθηματική ισοροπία.

Για περισσότερες πληροφορίες με τους τρόπους στήριξης που παρέχουμε καλέστε στο 2392023749 η στο www.apexartisi-online.com