Τα οφέλη θεραπείας εξαρτήσεων των 12 Βημάτων

Στην υγειονομική περίθαλψη είναι γενικά αποδεκτό ότι ο αλκοολισμός και ο εθισμός είναι μια ασθένεια. Παρόλο που δεν υπάρχει απόλυτη θεραπεία.

Oι πιο αποτελεσματικοί τρόποι θεραπείας περιλαμβάνουν μια ολιστική προσέγγιση που στοχεύει στη σωματική, ψυχική και συναισθηματική υγεία σας. Αυτό περιλαμβάνει συχνά δέσμευση με ένα πρόγραμμα δώδεκα βημάτων. Σχεδόν το 75% των κέντρων θεραπείας ναρκωτικών και οινοπνεύματος διδάσκουν στους ασθενείς αυτά τα προγράμματα.

Γιατί συμβαίνει αυτό και είναι άραγε αποτελεσματικά;

Οι Αλκοολικοί Ανώνυμα και παρόμοια προγράμματα που ασχολούνται με το μοντέλο 12 βημάτων είναι η μόνη μέθοδος που έχει αποδειχθεί ότι λειτουργεί για την προώθηση της μακροχρόνιας ψυχικής υγείας και την πρόληψη υποτροπών. Η φροντίδα των ασθενών και οι επιλογές υγιεινού τρόπου ζωής μπορούν να βελτιώσουν τη φυσική σας κατάσταση, αλλά τα δώδεκα βήματα στοχεύουν να σας προσφέρουν τα εργαλεία, την κοινότητα και την υποστήριξη που χρειάζεστε για να κάνετε μία διαρκή αλλαγή στην ζωή σας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ακούσει τέτοια προγράμματα, αλλά η πρακτική τους είναι στην πραγματικότητα πιο περίπλοκη από ότι ίσως γνωρίζετε. Στην αρχή η διαδικασία μπορεί να φαίνεται συγκεχυμένη και τρομακτική. Η εκμάθηση των βήματων κατά τη διάρκεια της θεραπείας παρέχετε σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με ατομική προσοχή για να μάθετε σχετικά με τα βήματα, τα οφέλη του προγράμματος και για να σας συνδέσει στην κοινότητα ανάρρωσης εκτός της θεραπείας.

Οφέλη του προγράμματος 12 βημάτων

Ενώ τα δώδεκα βήματα έχουν σχεδιαστεί για τη θεραπεία του αλκοολισμού και του εθισμού, επικεντρώνονται ευρύτερα στη βελτίωση της ποιότητας ζωής σας. Τα ισχυρά προγράμματα θεραπείας μας θα σας διδάξουν για το πρόγραμμα των δώδεκα βημάτων για να δημιουργήσετε ένα θεμέλιο δεξιοτήτων και γνώσεων που είναι απαραίτητες για την πλήρη επεξεργασία των βημάτων, στη θεραπεία και μετά. Αυτά είναι μερικά από τα οφέλη που προκύπτουν από την εργασία ενός προγράμματος 12 βημάτων:

Ενθαρρύνετε την αυτοεκτίμηση, την αυτοβοήθεια και την ευθύνη

Χτίζει δίκτυο υποστήριξης με άλλους αλκοολικούς και εθισμένους

Η δράση των 12 βημάτων μειώνουν συντριπτικά τα καθημερινά προβλήματα και βοηθούν στην καθημερινή διαχείρηση σκέψεων, συναισθημάτων και συμπεριφορών.

Προωθεί την ειλικρινή ενδοσκόπηση και αλληλεπιδράσεις με άλλους

Βοηθά στην επιδιόρθωση σχέσεων

Συλλογική δύναμη κοινής εμπειρίας, δύναμης και ελπίδας

Ένα από τα σημαντικότερα οφέλη της εργασίας ενός προγράμματος 12 βημάτων είναι η κοινότητα που παρέχεται από τις καθημερινές συναντήσεις. Από την ίδρυση του Ανώνυμου Αλκοολικού, οι κλινικοί και οι αλκοολικοί τόνισαν τη σημασία της συνεργασίας με άλλους αλκοολικούς ως αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας ανάκαμψης.

Η συμμετοχή σε συναντήσεις και η επικοινωνία με την κοινότητα προσφέρει την ευκαιρία να μοιραστούν την εμπειρία, τη δύναμη και την ελπίδα με άλλους. Αυτό σημαίνει να συνδεθείτε με άτομα που ήταν στα παπούτσια σας και να κατανοήσετε πώς λειτούργησε το πρόγραμμα στη ζωή τους. Είστε έτοιμοι να δείτε πώς μπορεί να λειτουργήσει στη δική σας;

Καλέστε μας τώρα στο 2392023749

www.aytognosia.com