Τα Χριστούγεννα μπορούν να αποτελέσουν σημείο καμπής για όσους έχουν εθισμό

Τα Χριστούγεννα μπορούν να αποτελέσουν σημείο καμπής για όσους υποφέρουν από εθισμούς.
Είναι μια ευτυχισμένη και γιορτινή εποχή ς για τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά τα Χριστούγεννα μπορεί να είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή του χρόνου για τους ανθρώπους που πάσχουν από εθισμό.
Άτομα που δεν έχουν αναγνωρίσει ότι χρειάζονται βοήθεια μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι μετα τις συνέπειες της προβληματικης χρησης τους μετά από την εορταστική περίοδο των διακοπών.
Η ατμόσφαιρα και ο ενθουσιασμός γύρω από τα Χριστούγεννα ενισχύουν τα συναισθήματα χαμηλής αυτοεκτίμησης και χαμηλής αυτοπεποίθησης που μπορεί να εκδηλωθεί σε άτομα που πάσχουν από εθισμό.
Αυτό μπορεί να κάνει ακόμα πιο δύσκολο τον αγώνας ενάντια στον εθισμό κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Οι τέσσερις πιο συνηθισμένοι εθισμοί όπου είναι σε έξαρση την περίοδο των Χριστουγέννων είναι :
Αλκοόλ
ναρκωτικά ( κοκαΐνη ,lsd, mdma, κάνναβη )
τζόγος
Φαγητό
Ψώνια

Οι πιέσεις της εορταστικής περιόδου μπορούν να φέρουν προβλήματα στο προσκήνιο και αν αυτό ενθαρρύνει τους ανθρώπους να ζητήσουν βοήθεια που μπορεί να είναι μόνο καλό.

Η δωρεάν αξιολόγηση εθισμών του θεραπευτικού κέντρου εξαρτημενων ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ μπορεί να είναι το πρώτο βήμα προς την ανάρρωση από την εξάρτηση.

Μπορεί να γίνει πολύ δύσκολο για τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν το άγχος που προκαλείται από τις οικονομικές και καταναλωτικές πιέσεις της εορταστικής περιόδου.
Οι δύσκολες καταστάσεις προσωπικών, οικογενειακών και κοινωνικών σχέσεων ς μπορεί να επιδεινωθούν αυτή τη στιγμή του έτους.
Για κάποιον που υποφέρει από εθισμό, η προβληματικη χρήση εντείνεται προσπαθώντας να αποφύγει τον πειρασμό σε μια εποχή που ο υπόλοιπος πληθυσμός φαίνεται να γιορτάζει.

Κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου, η κατανάλωση αλκοόλ αυξάνεται κατά 41%.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ορισμένοι άνθρωποι καταλήγουν να πίνουν και να κάνουν χρήση πάρα πολύ , συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής πίεσης που προκαλείται από την υπερβολική υπερκατανάλωση , την πίεση να είναι αισιόδοξοι και να ενεργούν ως «τέλειος οικοδεσπότης», να περνούν εκτεταμένες περιόδους με συγγενείς και την ανάγκη για συμμετέχουν σε κοινωνικές καταστάσεις, όπως το χριστουγεννιάτικο πάρτι.

“Το νέο έτος μπορεί να φανεί ένα πολύ ζοφερό μέρος, ειδικά για εκείνους που αγωνίζονται με την κατάχρηση ουσιών».

Η υπερβολική κατάχρηση από τα ναρκωτικά ψυχαγωγίας ή τα «ναρκωτικά των κλάμπ» μπορεί επίσης να εκδηλωθεί κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Κάθε μέρα, χιλιάδες νέοι στην Ελλάδα χρησιμοποιούν ναρκωτικα- αλκοόλ για να διασκεδάσουν και αυτό θα συνεχιστεί και θα αυξηθεί μέσα από την περίοδο των Χριστουγέννων.
Αυτά τα ναρκωτικά έχουν κάποιες επιθυμητές επιδράσεις για τους χρήστες αλλά και με έναν μακρύ κατάλογο δυνητικά σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών.
Τα ναρκωτικά μπορούν να προκαλέσουν γενικά συναισθήματα ευχαρίστησης και ενσυναίσθησης, αυξημένης ενέργειας και οξείας συνειδητοποίησης στο συναίσθημα («βιασύνη»).
Οι ουσίες αυτές επιτρέπουν τον χρήστη να παραμείνει ξύπνιος ή και χορεύει για αρκετές ώρες χωρίς να αισθάνεται κόπωση.
Παρά τις αναφορές για το αντίθετο, κυριαρχεί η πεποίθηση ότι τα ναρκωτικά είναι ασφαλή για περιστασιακή χρήση, όμως η αλήθεια είναι ότι μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρά προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας.
Εάν οι εξαρτημένοι άνθρωποι που χρησιμοποιούν αυτες τις ουσίες αναζητούν βοήθεια μέσω της κατάλληλης ιατρικής, ψυχολογικής και κοινωνικής υποστήριξης, είναι πολύ πιθανό να καταφέρουν να αναρρώσουν μακροχρόνια και αντιμετωπίσουν την εξάρτηση του.

Ελάτε σε επαφή σήμερα
Για λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον που το Θεραπευτικό κέντρο εξαρτημένων ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ μπορεί να σας παράσχει βοήθεια σχετικά με την αντιμετώπιση και την αποκατάσταση του εθισμού, καλέστε στο 2392023749 /6932437237 .