Τι είναι τα αναβολικά – Ποιά είναι τα συπτώματα εθισμού στα αναβολικά και ποια η αντιμετώπιση

Τι είναι τα αναβολικά στεροειδή;

Τα αναβολικά στεροειδή, επίσημα γνωστά ως αναβολικά-ανδρογόνα στεροειδή, είναι μια ομάδα συνθετικών ουσιών που μιμούνται τη φυσικά απαντώμενη ορμόνη τεστοστερόνη.

Αρχικά αναπτύχθηκε για να θεραπεύσει ιατρικές καταστάσεις στις οποίες τα άτομα δεν παράγουν φυσιολογικά επαρκή τεστοστερόνη για ανάπτυξη, αυτά τα φάρμακα που βελτιώνουν την απόδοση έχουν γίνει σχεδόν συνώνυμα με τη σύγχρονη χρήση και κατάχρηση τους από αθλητές και από άτομα που γυμνάζονται και θέλουν να αλλάξουν την εικόνα του σώματος τους γρήγορα . Καταχρώνται στεροειδή ως ένας τρόπος για την τεχνητή ενίσχυση της μυϊκής ανάπτυξης, της ενέργειας και της αντοχής.

Τι είναι τα αναβολικά στεροειδή που χρησιμοποιούνται;

Στην ιατρική, τα αναβολικά στεροειδή χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία ασθενειών στις οποίες η ανάπτυξη ενός ατόμου έχει περιοριστεί ή κατασταλεί σε βαθμό που επηρεάζει την υγιή ανάπτυξη του ατόμου.

Τα αναβολικά στεροειδή χρησιμοποιούνται παράνομα από άτομα που επιδιώκουν να ενισχύσουν την αθλητική τους απόδοση και την ανάπτυξη του σώματος.

Ποιος χρησιμοποιεί αναβολικά στεροειδή;

Η χρήση στεροειδών και η χρήση άλλων φαρμάκων που βελτιώνουν την απόδοση αυξάνονται, ιδιαίτερα μεταξύ των νεαρών ανδρών που θέλουν να επιτύχουν μια «τέλεια» γυμναστική.

Σημεία και παρενέργειες της κατάχρησης αναβολικών στεροειδών

Τα σημάδια της κατάχρησης στεροειδών περιλαμβάνουν αλλαγές στη διάθεση και τη φυσική εμφάνιση. Οι αλλαγές στη διάθεση μπορεί να περιλαμβάνουν:

Νευρικότητα,
Παράνοια,
Η παρορμητικότητα,
Επίθεση,
Ευερέθιστο,
Αυπνία,
Καταστολή της λίμπιντο,
Ανησυχια, και άλλα σημάδια διέγερσης.

Τα φυσικά συμπτώματα της κατάχρησης αναβολικών στεροειδών μπορεί να περιλαμβάνουν την ανάπτυξη θηλυκών χαρακτηριστικών σε άνδρες και σε αρσενικά χαρακτηριστικά στις γυναίκες. Σε άνδρες και γυναίκες:

Αρσενικό φαλάκρα ,
Αραίωση μαλλιών,
Η ανάπτυξη των μαλλιών προσώπου στις γυναίκες,
Η βαθιά φωνή στις γυναίκες,
Παράτυπη περίοδος στις γυναίκες,
Μειωμένο μέγεθος στήθους σε γυναίκες,
Η στυτική δυσλειτουργία στους άνδρες,
Η ανάπτυξη του μαστού στους άνδρες,
Συρρικνωμένοι όρχεις στους άνδρες,
Λιπαρά μαλλιά και / ή δέρμα,
Ακμή,
Κίτρινα μάτια και δέρμα,
Κύστεις.
Τα συμπτώματα απόσυρσης από τη χρήση στεροειδών ή κατάχρηση μπορεί να περιλαμβάνουν κατάθλιψη και χαμηλό κίνητρο.

Αναβολική Στεροειδή Κατάχρηση Κίνδυνοι για την υγεία

Υπάρχουν βραχυπρόθεσμοι και μακροπρόθεσμοι κίνδυνοι για την υγεία του ατόμου που κάνει κατάχρηση αναβολικών στεροειδών. Οι λιγότερο απειλητικές για τη ζωή συνέπειες περιλαμβάνουν την ανάπτυξη της ακμής και του στήθους στους άνδρες και την εμβάθυνση της φωνής στις γυναίκες.

Άλλοι δευτερεύοντες κίνδυνοι περιλαμβάνουν παρορμητικές, επιθετικές ή ακόμη και βίαιες συμπεριφορές με σοβαρές συνέπειες για τον χρήστη και άλλους που έχουν επηρεαστεί. Τα άτομα που κάνουν έγχυση στεροειδών βρίσκονται επίσης σε υψηλότερο κίνδυνο για τις επιπλοκές της υγείας και τις ασθένειες που σχετίζονται με ασθένειες που μεταδίδονται με βελόνες όπως τα HIV / AIDS και ηπατίτιδα Β και C.

Απειλητικές για τη ζωή ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνουν:

Καρδιαγγειακές βλάβες συμπεριλαμβανομένων καρδιακών παθήσεων και καρδιακής προσβολής,
Ηπατική νόσος
Καρκίνος στο συκώτι,
Κύστεις,
Εσωτερική αιμοραγία,
Η πρόωρη γήρανση των οστών,
Επιπλοκές που σχετίζονται με τη διατάραξη φυσιολογικών διαδικασιών ανάπτυξης που περιλαμβάνουν μη αναστρέψιμη καταστολή της φυσιολογικής ανάπτυξης όταν λαμβάνεται σε νεαρή ηλικία.
Αναβολικά στερητικά συμπτώματα απόσυρσης

Η απόσυρση από τα αναβολικά στεροειδή μπορεί να προκαλέσει σοβαρά συμπτώματα στέρησης λόγω των τεράστιων ορμονικών ανισορροπιών στο σώμα. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν:

Η κατάθλιψη που μπορεί να οδηγήσει σε αυτοκτονία,
Χαμηλά κίνητρα,
Αυπνία,
Κούραση,
Πονοκέφαλοι,
Μυϊκές κράμπες,
Εκνευρισμός.
Τα άτομα θα αναζητούν επίσης περιστασιακά άλλες ουσίες για να βελτιώσουν τις δυσάρεστες επιπτώσεις της απόσυρσης στεροειδών.

Θεραπεία για εξάρτηση αναβολικών

Η συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων που κάνουν κακή χρήση αναβολικών στεροειδών, το κάνουν για λόγους σωματικής εικόνας, άλλα φάρμακα μπορεί να καταστρατηγηθούν ταυτόχρονα. Η ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ προσφέρει ένα ολοκληρωμένο ταχύρυθμο πρόγραμμα αντιμετώπισης εθισμού στα αναβόλικα , το οποίο αντιμετωπίζει όλες τις περιοχές κατάχρησης, συμπεριλαμβανομένης της αποτοξίνωσης από οποιεσδήποτε ουσίες παίρνει ο ασθενής, στοχεύοντας στην αρνητική εικόνα του σώματος μέσω της θεραπείας, αντιμετωπίζοντας τις ρίζες του εθισμού και οποιαδήποτε μετατραυματική διαταραχή άγχους να συμβάλλει στη χρήση αναβολικών στεροειδών και στην επιθυμία για ένα «τέλειο» σώμα.

Κάλεσε μας τώρα για ενημέρωση στο 2392023749

www.aytognosia.com