Τι είναι το ChemSex;

Ο όρος Chemsex αναφέρεται σε ομοφυλόφιλους ή αμφιφυλόφιλους άνδρες που χρησιμοποιούν κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, μεφεδρόνη ή GHB για την ενίσχυση του σεξ με άλλους άνδρες. Όταν πρόκειται για chemsex είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι ενώ πολλά φάρμακα μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια του σεξ μόνο η μεθαμφεταμίνη, η έκσταση, ή GHB ονομάζονται «chems» από τους ανθρώπους που συμμετέχουν στο chemsex. Ομοίως, οι ετεροφυλόφιλοι άνδρες και γυναίκες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις ουσίες για συνουσία, αλλά αυτό δεν θα ήταν το ίδιο με το “chemsex” επειδή για τους ομοφυλόφιλους άνδρες, αυτά τα χημικά χρησιμοποιούνται για να ξεπεράσουν την ντροπή, το στίγμα και ακόμη και την αηδία που μπορεί να περιβάλλει την κατάσταση.

Στην πραγματικότητα, αυτά τα “χημικά” χρησιμοποιούνται ειδικά για να αυξήσουν την επιθυμία και να μειώσουν τις αναστολές με σκοπό να έχουν ανώνυμο γκέι σεξ με άλλους άνδρες. Ο Δρ David Stuart υποθέτει ότι πραγματικά τα ναρκωτικά δεν είναι το πρόβλημα στην κουλτούρα του chemsex, είναι στην πραγματικότητα μια προσπάθεια για μια λύση σε πράγματα που διαφορετικά θα μείωναν την ευχαρίστηση του σεξ, όπως:

– Συμπεριφορές που περιβάλλουν την ομοφυλοφιλία και μειώνουν την ευχαρίστηση του σεξ

– Πολιτιστικές ή θρησκευτικές συμπεριφορές σχετικά με το γκέι σεξ

– HIV/AIDS

– Κουλτούρα απόρριψης που γεννήθηκε ως αποτέλεσμα των διαδικτυακών εφαρμογών σύνδεσης

Φάρμακα Chemsex: 

Κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη – MDMA: Τις περισσότερες φορές ονομάζεται μεθαμφεταμίνη, κρύσταλλο ή τίνα είναι ένα διεγερτικό που αυξάνει την αρτηριακή σας πίεση και τον καρδιακό ρυθμό. Το αποτέλεσμα είναι να αισθάνεστε πιο ξύπνιοι και σε εγρήγορση, ή σαν να έχετε έντονες ποσότητες ενέργειας. Η μεθαμφεταμίνη μπορεί επίσης να προκαλέσει αϋπνία, διέγερση, παράνοια, βίαια ξεσπάσματα και εθισμό. Οι συμμετέχοντες στο Chemsex μπορούν να χρησιμοποιήσουν μεθαμφεταμίνη για να τους βοηθήσουν να παραμείνουν ξύπνιοι και να έχουν περισσότερη σεξουαλική επαφή – ή σεξ μεθαμφεταμίνης.

Μεφεδρόνη – MEOW MEOW :Είναι ένα διεγερτικό όπως η μεθαμφεταμίνη. Εκτός από την πρόκληση ευφορίας, ενέργειας και αυξημένης σεξουαλικής διέγερσης η μεφεδρόνη μπορεί επίσης να προκαλέσει παράνοια, οπτικές ή ακουστικές ψευδαισθήσεις και ακανόνιστη συμπεριφορά. Οι άνθρωποι στην κοινότητα chemsex χρησιμοποιούν μεφεδρόνη για την ικανότητά της να ενισχύσει τη σεξουαλική διέγερση. Μερικοί λένε επίσης ότι μπορεί να παρατείνει τη σεξουαλική αντοχή, ωστόσο η έρευνα δεν το έχει επιβεβαιώσει ακόμα.

Έκσταση: είναι ένα ψυχοδραστικό φάρμακο που σημαίνει ότι αλλάζει τη διάθεση, τις αντιλήψεις, τη σκέψη, και τη συμπεριφορά. Όταν λαμβάνεται προκαλεί ενέργεια και ευχαρίστηση, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει εθισμό, παράνοια και προβλήματα ύπνου. Η έκσταση χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια του chemsex για την ικανότητά του να μειώνει τις αναστολές και να ενισχύει τις σωματικές αισθήσεις της ομοφυλοφιλικής επαφής. Ένα μειονέκτημα σε αυτό φυσικά είναι ότι οι μειωμένες αναστολές μπορούν να αυξήσουν τη μετάδοση σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων.

Πάρτι Chemsex “Πάρτι και Παιχνίδι”:

Ένα πάρτι chemsex είναι μια συγκέντρωση ομοφυλόφιλων και αμφιφυλόφιλων ανδρών με στόχο το ανώνυμο σεξ (παιχνίδι) μετά τη λήψη ναρκωτικών (πάρτι). Τοποθεσίες για αυτές τις συγκεντρώσεις είναι συχνά σάουνες, τζακούζι ή σπίτια όπου τα ναρκωτικά είναι εύκολα προσβάσιμα. Μόλις βρίσκονται υπό την επήρεια, οι άνθρωποι έχουν σεξουαλική επαφή με έναν ή περισσότερους ανώνυμους παρτενέρς. Άλλες συγκεντρώσεις πάρτι και παιχνιδιού έχουν επίσης ένα στοιχείο ανταλλαγής όπου οι ομοφυλόφιλοι άνδρες ανταλλάσσουν συντρόφους με σκοπό το σεξ.

Τα προβλήματα με τo Chemsex:

  1. Σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις (ΣΜΝ): Επειδή τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για chemsex δημιουργούν χαμηλότερες αναστολές, δεν είναι ασυνήθιστο για τους άνδρες να λαμβάνουν πολλαπλούς σεξουαλικούς συντρόφους το βράδυ χωρίς τη χρήση οποιασδήποτε μορφής προστασίας. Ως αποτέλεσμα, η μετάδοση ΣΜΝ, συμπεριλαμβανομένου του HIV, στην κοινότητα chemsex είναι πολύ υψηλή.
  2. Εθισμός: Όλα τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για το chemsex είναι εθιστικά. Και ανεξάρτητα από το αν κάποιος έχει την ασθένεια του εθισμού, ο καθένας μπορεί να γίνει σωματικά εξαρτημένος από αυτά τα φάρμακα εάν χρησιμοποιείται πολύ συχνά. Αυτό σημαίνει ότι όταν ένα άτομο πηγαίνει περισσότερο από το συνηθισμένο χωρίς τη χρήση μεθαμφεταμίνης ή άλλων φαρμάκων chemsex, μπορεί να βιώσει αποσύρσεις όπως εφίδρωση, ανακίνηση, ναυτία, ευερεθιστότητα και αϋπνία.
  3. Στυτική δυσλειτουργία: Εάν χρησιμοποιούνται συχνά μεφεδρόνη και μεθαμφεταμίνη, μπορούν να επηρεάσουν την ικανότητα ενός ανθρώπου να έχει ή να διατηρήσει μια στύση. Αυτό το γεγονός αναγνωρίζεται ευρέως στην κοινότητα chemsex, γι ‘αυτό οι άνθρωποι θα φέρουν ή θα παρέχουν πρόσθετα φάρμακα που ονομάζονται “poppers” (γνωστός και ως viagra) και άλλα φάρμακα για την καταπολέμηση αυτού του αποτελέσματος.

Πάρτε τον έλεγχο της ζωή σας πίσω.

Το πρόγραμμα μας έχει σχεδιαστεί για να σας κάνει την καλύτερη έκδοση του εαυτού σας δηλ. σε ένα άτομο που δεν θέλει ή χρειάζεται ουσίες για οποιονδήποτε λόγο.

Για να μάθετε περισσότερα καλέστε στο 2392023749 ή στο www.apexartisi-online