14 σημάδια που δείχνει εθισμό στο πόκερ

Ο εθισμός στο πόκερ είναι ένα πρόβλημα που επηρεάζει ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού σε παγκόσμια κλίμακα. Αν και υπάρχουν τρόποι για να παίξετε πόκερ υπεύθυνα, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να λειτουργήσετε εθιστικά. Εάν το παιχνίδι σας στο πόκερ έχει γίνει προβληματικό, είναι καλύτερο να αναζητήσετε επαγγελματική συμβουλεύτικη για τον εθισμό στον τζόγο στο Απεξάρτηση Online.

Παρακάτω, θα ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα σημάδια ότι μπορεί να είστε εθισμένοι στο πόκερ ή στον τζόγο γενικότερα. 

14 σημάδια ότι είστε εθισμένοι στο πόκερ :
 1. Χρησιμοποιώντας χρήματα που δεν έχετε την πολυτέλεια να χάσετε,
 2. Δανείζομαι χρήματα,
 3. Πώληση προσωπικών αντικειμένων,
 4. κλοπή από αγαπημένα πρόσωπα,
 5. Κυνηγώντας απεγνωσμένα τις απώλειες,
 6. Χάνοντας χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα,
 7. Παίζοντας μέχρι να μην σας μείνει τίποτα,
 8. Μυστικά σχετικά με το πόκερ που παίζετε,
 9. Αμυντικός για το πόσο παίζεις,
 10. Με εμμονή με το επόμενο παιχνίδι,
 11. Αντιμετώπιση προβλημάτων στη δουλειά και στις σχέσεις,
 12. Αυξάνοντας τα στοιχήματά σας σε κάθε παιχνίδι,
 13. Βιώνοντας ακραία συναισθήματα μέχρι την απώλεια,
 14. Απλά δεν μπορώ να σταματήσω.

Δυστυχώς, το πόκερ είναι ένα πολύ εύκολο παιχνίδι για να εθιστείς, ειδικά αν έχεις προδιάθεση για εθιστική συμπεριφορά. Το παιχνίδι είναι εξαιρετικά διασκεδαστικό και μπορεί να είναι μια εξαιρετική διασκέδαση, αλλά αν κάνετε την υπέρβαση, μπορεί να βρεθείτε να παλεύετε με έναν εθισμό.

Αποφασίσαμε να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε καθένα από τα σημάδια του εθισμού στο πόκερ για να τα κατανοήσουμε καλύτερα. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα.

Εάν εσείς ή κάποιος που αγαπάτε εμφανίζει αυτά τα σημάδια, αναζητήστε επαγγελματική συμβουλή καλώντας στο 2317002244

Τα 14 ενδεικτικά σημάδια ότι κάποιος έχει εθισμό στο πόκερ

1. Οι εθισμένοι στο πόκερ παίζουν με χρήματα που δεν έχουν την πολυτέλεια να χάσουν. 

Κάθε νοικοκυριό έχει τα κανονικά του έξοδα. Υπάρχουν έξοδα για σούπερ μάρκετ , σχολικά δίδακτρα για πληρωμή, έξοδα για ΔΕΚΟ, πιστωτικές κάρτες, ακόμη και καθημερινές υπηρεσίες που πρέπει να πληρώσετε. Όλα αυτά κοστίζουν χρήματα. Δυστυχώς, κάποιος με εθισμό στο πόκερ θα βάλει αυτές τις ευθύνες στο πίσω μέρος μόνο για να έχει λίγα επιπλέον χρήματα για να παίξει. 

Στο μυαλό ενός εξαρτημένου τα χρήματα δεν θα χαθούν και θα κερδηθούν πίσω στο δεκαπλάσιο. Πολύ σπάνια λειτουργεί έτσι όμως. Εάν χρησιμοποιείτε χρήματα που προορίζονται για να πληρώσετε τους οικιακούς λογαριασμούς για να παίξετε, μπορεί να έχετε εθισμό στο πόκερ . 

2. Οι εθισμένοι στο πόκερ καταλήγουν να δανείζονται χρήματα.

Κανείς δεν έχει μια ατελείωτη στοίβα χρημάτων για να παίξει. Οι εθισμένοι στον τζόγο δεν μπορούν να σκεφτούν τίποτα άλλο από το πότε είναι το επόμενο παιχνίδι τους. Συχνά αυτό οδηγεί στο να ξεχνάμε τους περιορισμούς του προϋπολογισμού και τις υπερβολικές δαπάνες σε μηχανήματα και τραπέζια. 

Ένα από τα πρώτα σημάδια εθισμού στο πόκερ είναι όταν αρχίζετε να δανείζεστε χρήματα ειδικά για να τα χρησιμοποιήσετε στο Πόκερ. Γενικά, οι εθισμένοι στο πόκερ θα λένε ψέματα για τον επιδιωκόμενο σκοπό των δανεικών κεφαλαίων, αλλά θα καταλήξουν να ξοδέψουν ολόκληρο το ποσό στο επόμενο παιχνίδι τους.

3. Οι εθισμένοι στο πόκερ πουλάνε τα προσωπικά τους υπάρχοντα. 

Οι εθισμένοι συχνά αρχίζουν να χάνουν την ιδέα του τι έχει προσωπική αξία για αυτούς. Αντίθετα, το μόνο πράγμα που έχει αξία φαίνεται να είναι να παίζεις πόκερ. Εάν έχετε ήδη στοιχηματίσει όλα τα χρήματά σας και αρχίσετε να πουλάτε τα προσωπικά σας υπάρχοντα για να μπορείτε να παίξετε πόκερ, πιθανότατα έχετε εθισμό στο πόκερ.

Οι περισσότεροι εθισμένοι στον τζόγο θα πουλήσουν το κινητό τους τηλέφωνο, τις οικιακές συσκευές, τα αναμνηστικά τους και τελικά έπιπλα και ακόμη και οχήματα, αν δεν επιλυθεί το πρόβλημα. 

4. Οι εθισμένοι στο πόκερ συχνά κλέβουν από αγαπημένα πρόσωπα. 

Η φύση του εθισμού είναι ότι κάνει τους ανθρώπους να κάνουν πράγματα που κανονικά δεν θα έκανε κανείς. Ένα από αυτά τα πράγματα είναι η κλοπή χρημάτων και τιμαλφών από αγαπημένα πρόσωπα. Μόλις τα χρήματα ή τα τιμαλφή κλαπούν και πουληθούν, τα μετρητά χρησιμοποιούνται για να παίξετε πόκερ. 

5. Οι εθισμένοι στο πόκερ καταλήγουν να κυνηγούν απεγνωσμένα τις απώλειες. 

Οι εθισμένοι στο πόκερ δεν μπορούν να αποδεχτούν ότι έχουν χάσει. Στην πραγματικότητα, όταν ένας παίκτης είναι σε πλήρη έκταση εθισμού, συνήθως αισθάνεται αισιόδοξος ότι θα κερδίσει ξανά τις ήττες του. Εάν διαπιστώσετε ότι κυνηγάτε με συνέπεια τις απώλειες (παίζετε περισσότερο σε μια προσπάθεια να καλύψετε τις ζημιές), είναι σημάδι εθισμού στον τζόγο. 

6. Οι εθισμένοι στο πόκερ συχνά χάνουν χρόνο από τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Οι εθισμένοι στο πόκερ χάνουν πολύ συχνά τι είναι πολύτιμο στη ζωή τους και τι όχι. Ο ποιοτικός χρόνος με τον σύντροφό σας, τα παιδιά, τους γονείς, τα αδέρφια και τους φίλους σας είναι αναμφίβολα σημαντικός για εσάς, αλλά εάν έχετε εθισμό, μπορεί να δυσκολευτείτε να βρείτε χρόνο για να περάσετε μαζί τους. Εάν ξοδεύετε περισσότερο χρόνο παίζοντας πόκερ από ό,τι κάνετε με τους αγαπημένους σας, μπορεί να έχετε εθισμό στο πόκερ. 

7. Οι εθισμένοι στο πόκερ συνήθως παίζουν μέχρι να μην τους μείνει τίποτα.

Οι εθισμένοι στο πόκερ απλά δεν ξέρουν πότε να σταματήσουν . Στην πραγματικότητα, δεν ξέρουν πώς να σταματήσουν όταν έρθει η ώρα να σταματήσουν. Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα σημάδια ενός εθισμένου στο πόκερ είναι κάποιος που δεν μπορεί να σταματήσει να παίζει μέχρι να ξοδευτεί κάθε δεκάρα. Αν διαπιστώσετε ότι συνεχίζετε να παίζετε μέχρι να αδειάσουν το πορτοφόλι και οι τσέπες σας, πιθανότατα έχετε εθισμό στο πόκερ. 

8. Οι εθισμένοι στο πόκερ διατηρούν μυστικά σχετικά με το πόκερ.

Ένα από τα κορυφαία ενδεικτικά σημάδια οποιουδήποτε με εθισμό είναι η μυστικοπαθής φύση και η τάση για ψέματα. Ένας εθισμένος στο πόκερ πολύ σπάνια θα μοιραστεί με άλλους πότε και πόσο συχνά παίζει πόκερ. Εάν λέτε ψέματα για το ότι κάνετε ή για το πού ήσασταν, όταν έπαιζες πόκερ, τότε πιθανότατα είσαι εθισμένος στο πόκερ. 

9. Οι εθισμένοι στο πόκερ είναι συνήθως αμυντικοί σχετικά με το πόσο παίζουν πόκερ.

Η άρνηση είναι συχνά κάτι με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι οι εθισμένοι στο πόκερ, και όταν ερωτώνται, αυτό πολύ γρήγορα αντιδρούν με αμυντική συμπεριφορά. Όταν ένας εθισμένος στο πόκερ έρχεται αντιμέτωπος ή ρωτιέται για τον τζόγο, συνήθως εκνευρίζεται ή γίνεται αμυντικός για το θέμα. Αν πιάνεις τον εαυτό σου να θυμώνει, να ξεσπάει ή να λέει ψέματα για το πόκερ που παίζεις, είναι ένα μεγάλο σημάδι ότι είσαι εθισμένος σε αυτό. 

10. Οι εθισμένοι στο πόκερ έχουν πάντα εμμονή με το επόμενο παιχνίδι.

Όταν είστε εθισμένοι στο πόκερ, θα νιώθετε σαν να μην υπάρχει χρόνος να κάνετε κάτι άλλο εκτός από το να παίξετε πόκερ. Παρατηρείται ίσως ότι ακυρώνετε σχέδια, δεν μπορείτε να προγραμματίσετε μία εκδρομή, βιάζεστε να φύγετε από την οικογένεια σας και τα παιδιά σας μόνο και μόνο για να μπορείτε να παίξετε πόκερ; Αυτή η συμπεριφορά είναι τυπικό σημάδι εθισμού στο πόκερ. 

Οι εθισμένοι στο πόκερ συχνά σκέφτονται κάθε φόρα ότι είναι το τελευταίο τους παιχνίδι πόκερ και μετά «τρέχουν» για να φτάσουν στο επόμενο παιχνίδι. 

11. Οι εθισμένοι στο πόκερ αντιμετωπίζουν συχνά προβλήματα στη δουλειά και στις σχέσεις τους. 

Είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να είναι “λειτουργικός εφόσον είναι εθισμένος στο πόκερ”. Εάν είστε εθισμένοι στον τζόγο, θα βρίσκεστε είτε στον υπολογιστή σας, στο τηλέφωνο ή σε ένα καζίνο – μέρη όπου οι σχέσεις δεν ευδοκιμούν ιδιαίτερα. 

Ο εθισμός στο πόκερ μπορεί να κάνει ένα άτομο να γίνει αναξιόπιστο. Ο εθισμός στον τζόγο κάνει επίσης κάποιον να αφιερώνει περισσότερο χρόνο στον εθισμό από το να εστιάζεται στην εργασία του ή να είναι με την οικογένεια και το φιλικό του περιβάλλον. Αυτό πολύ συχνά οδηγεί σε προβλήματα σχέσεων και εργασιακά προβλήματα. Εάν αρχίζετε να αντιμετωπίζετε προβλήματα στη δουλειά ή στη σχέση σας λόγω του χρόνου που αφιερώνετε στο παιχνίδι πόκερ είναι δείγμα εθισμού.

12. Οι εθισμένοι στο πόκερ αυξάνουν συνεχώς τα στοιχήματά τους με κάθε παιχνίδι. 

Ένας εθισμένος στο πόκερ συνήθως περιμένει να κερδίσει μεγάλα κέρδη σε κάθε «επόμενο παιχνίδι» και χάνει την ικανότητα να παίρνει ορθές οικονομικές αποφάσεις. Αυτό συχνά οδηγεί στην τοποθέτηση μεγαλύτερων στοιχημάτων και την ασυνήθιστη σιγουριά για τη νίκη. Εάν διαπιστώσετε ότι τα στοιχήματα σας στο Πόκερ γίνονται μεγαλύτερα και πιο απερίσκεπτα, είναι δείγμα εθισμου στο πόκερ. 

13. Οι εθισμένοι στο πόκερ τείνουν να βιώνουν ακραία συναισθήματα όταν χάνουν.

Εάν είστε σε θέση να σηκωθείτε από ένα χαμένο παιχνίδι πόκερ και να φύγετε, μάλλον τα πάτε καλά. Εάν διαπιστώσετε ότι κάθε απώλεια σας επηρεάζει βαθιά και σας κάνει συναισθηματικούς, απογοητευμένους και θυμωμένους, είστε εθισμένος στο πόκερ και θα πρέπει να αναζητήσετε συμβουλές .

14. Απλά δεν μπορώ να σταματήσω.

Τέλος, εάν γνωρίζετε ότι έχετε ήδη τα σημάδια πιθανού εθισμού στο πόκερ και εξακολουθείτε να μην μπορείτε να αλλάξετε τη συμπεριφορά σας και να διορθώσετε το πρόβλημα. έχετε ξεκάθαρα πρόβλημα στο πόκερ. Το να μην μπορείτε να κάνετε τίποτα σχετικά με το ποσό του πόκερ που παίζετε και το πόσο συχνά παίζετε, είναι σημάδι ότι πρέπει να αναζητήσετε συμβουλευτική για τον εθισμό στον τζόγο

Τελευταία λέξη

Οι περισσότεροι εθισμένοι στο πόκερ δεν αναζητούν τη βοήθεια που χρειάζονται επειδή φοβούνται την κρίση και την κριτική. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως ανάγκη να ντρέπεσαι που είσαι εθισμένος στο πόκερ. 

Είναι σημαντικό για τους εθισμένους να συνειδητοποιήσουν και να αποδεχτούν ότι έχουν ένα πρόβλημα προτού καταστρέψει την οικογενειακή τους ζωή, τις ευκαιρίες εργασίας και το οικονομικό τους μέλλον. Καθυστερώντας να λάβετε βοήθεια, θα μπορούσατε να θέσετε το οικονομικό μέλλον και τις σχέσεις σας σε ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο. 

Τα καλά νέα είναι ότι η παροχή συμβουλών και θεραπείας για τον εθισμό στο πόκερ στο Απεξάρτηση online είναι εξαιρετικά αποτελεσματική και υπάρχει κάθε λόγος να πιστεύουμε ότι μπορείτε να αλλάξετε με επιτυχία τη ζωή σας. 

Αν νομίζετε ότι είστε εθισμένοι στο πόκερ, λάβετε άμεσα την βοήθεια  που χρειάζεστε σήμερα καλώντας στο 2317002244.