3 τρόποι για να βελτιώσετε την Αυτογνωσία σας

Η αυτογνωσία είναι η αρχή της συναισθηματική νοημοσύνης . Η συναισθηματική νοημοσύνη, σε γενικές γραμμές, περιλαμβάνει την αυτογνωσία, την αυτορρύθμιση, τα κίνητρα, την ενσυναίσθηση και τις κοινωνικές δεξιότητες. Όλα αυτά τα μέρη είναι σημαντικά, αλλά είναι όλα πολύ πιο δύσκολα χωρίς αυτογνωσία. Η αυτογνωσία σημαίνει ότι κατανοείτε κάποια βασικά πράγματα για τον εαυτό σας – ποια είναι τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία σας, πώς ανταποκρίνεστε στο άγχος, με ποιου είδους άνθρωπους τα πάτε καλά ή όχι, πώς μαθαίνετε και ούτω καθεξής. Όλα αυτά φαίνονται αρκετά βασικά, εξάλλου, είμαστε όλοι μοναδικά ενήμεροι για το τι συμβαίνει στο κεφάλι μας, οπότε πρέπει να γνωρίζουμε τους εαυτούς μας καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον, σωστά; Όχι απαραίτητα. Όλοι έχουμε τυφλά σημεία, ασυνείδητα πρότυπα συμπεριφοράς και δειλία για τις δικές μας αδυναμίες. Αυτά περιορίζουν την αυτογνωσία μας με σημαντικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις τρόποι για να έχετε μεγαλύτερη αυτογνωσία.

Ζητήστε σχόλια.

Ίσως ο πιο άμεσος τρόπος για να μάθετε περισσότερα για τον εαυτό σας είναι να ζητήσετε ανατροφοδότηση απο τους γύρω σας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνει αυτό. Μπορείτε να ζητήσετε από άλλους σχόλια σχετικά με συγκεκριμένα πράγματα. Για παράδειγμα, μπορείτε να ρωτήσετε έναν στενό φίλο σας για την εικόνα που έχει για εσάς , θετικά και αρνητικά χαρακτηριστικά. Οι άνθρωποι είναι συχνά απρόθυμοι και φοβούνται την αντίδραση στο να επικρίνουν εκείνους που τους ενδιαφέρουν και να γίνουν ειλικρινής, οπότε καταστήστε σαφές ότι θέλετε εποικοδομητική κριτική. Μιλήστε με έναν θεραπευτή ή συμμετέχετε σε ομαδική θεραπεία. Σε αυτά τα περιβάλλοντα, το όλο θέμα είναι να παρέχουμε εποικοδομητική ανατροφοδότηση. Ζητήστε σχόλια στην εργασία τόσο από το αφεντικό σας όσο και από τους υφισταμένους σας. Λάβετε υπόψη ότι αυτό έχει ως στόχο να σας κάνει να έχετε μεγαλύτερη και καλύτερη αυτογνωσία και ίσως σας βοηθήσει να βελτιωθείτε σε ορισμένους τομείς. δεν είναι η τελική κρίση για την αξία σας ως άτομο.

Δώστε προσοχή σε τι ή ποιον μισείτε.

Συχνά μισούμε στους άλλους αυτό που μισούμε στον εαυτό μας. Αυτό είναι ένα από αυτά τα πράγματα που όλοι δεχόμαστε , αλλά θεωρούμε ότι εμείς τα έχουμε αλλάξει ενώ οι άλλοι όχι . Για παράδειγμα, ίσως έχετε έναν συνάδελφο που πάντα είναι αργοπορημένος και σας νευριάζει. Ο καθένας μας έχει τουλάχιστον ένα θετικό χαρακτηριστικό όσον αφορά τον επαγγελματισμό του και είναι περίπου ίσο με την αργοπορία, οπότε γιατί αυτή η συγκεκριμένη συμπεριφορά σας κάνει τόσο θυμωμένους; Συχνά, αυτό που συμβαίνει είναι ότι, χωρίς να έχουμε γνώση των κινήτρων των άλλων ανθρώπων, τους προβάλουμε τα δικά μας χωρίς καν να το παρατηρούμε. Έτσι, ερμηνεύουμε την έλλειψη οργάνωσης του συναδέλφου μας ως παθητική-επιθετική προσβολή εναντίον μας, ίσως επειδή εμείς -ίσως ασυνείδητα- χρησιμοποιούμε την ίδια τακτική εναντίον των άλλων. Φυσικά, υπάρχουν αποδεκτοί λόγοι για να μην συμπαθούμε κάποιον, αλλά το να ψάχνουμε ακριβώς γιατί δεν μας αρέσει κάποιος μπορεί να ρίξει φως στα δικά μας κίνητρα.

Δοκίμασε νέα πράγματα.

Τέλος, η δοκιμή νέων πραγμάτων μπορεί να σας δώσει μια εικόνα για τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία σας. Συνήθως δοκιμάζουμε τους εαυτούς μας ενάντια σε όποια εμπόδια τυχαίνει να βρίσκονται στο δρόμο μας. Αναζητώντας νέες και διάφορες προκλήσεις, μπορούμε να πάρουμε πολύ περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι μας αρέσει και σε τι είμαστε καλοί. Συναντάμε επίσης πολύ περισσότερους ανθρώπους και έτσι είμαστε σε θέση να δούμε τις αντανακλάσεις μας σε πολλούς διαφορετικούς καθρέφτες.

Η ανάκαμψη από τον ενεργό εθισμό είναι κατά κάποιο τρόπο μια έντονα εσωστρεφής διαδικασία, αλλά απαιτεί επίσης σύνδεση με άλλους και δυνατότητα αποτελεσματικής επικοινωνίας.

Στο θεραπευτικό κέντρο ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ βοηθάμε τους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται να κατανοήσουν καλύτερα τον εαυτό τους και να συνδεθούν καλύτερα με τους άλλους ως μέρος του προγράμματος ολιστικής θεραπείας μας. Καλέστε μας σήμερα στο 2392023749 για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη μοναδική μας προσέγγιση στην αποκατάσταση εθισμού ή στο www.apexartisi-online.com για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα online προγράμματα.