4 Σημάδια κατάχρησης κοκαΐνης

Η χρήση κοκαΐνης μπορεί να ξεκινήσει ως ένα φαινομενικά ακίνδυνο πείραμα, αλλά αυτή η ουσία είναι ένα εξαιρετικά εθιστικό ψυχοτρόπο ναρκωτικό. Μια χαλαρή στάση απέναντι σε αυτό τη την ουσία μπορεί γρήγορα να μετατραπεί σε σημάδια κατάχρησης κοκαΐνης που έχουν δυνητικά απειλητικές για τη ζωή συνέπειες. Μόλις συμβεί αυτό, ο αθώος πειραματισμός καταστρέφει την προσωπική, επαγγελματική και οικονομική ζωή ενός ατόμου.

Επικίνδυνα σημάδια κατάχρησης κοκαΐνης

Η κοκαΐνη τίθεται σε ισχύ γρήγορα μετά την κατανάλωση. Χρειάζονται μόνο 5-30 λεπτά για ένα άτομο ώστε να βιώσει την ψυχότροπη δράση της. Αυτό ποικίλλει ανάλογα με το πώς το άτομο χρησιμοποιεί κοκαΐνη και πόσο γρήγορα απορροφάται στην κυκλοφορία του αίματός του.

Αυτό το εξαιρετικά εθιστικό δυναμικό ναρκωτικό κάνει την κοκαΐνη ένα πολύ επικίνδυνο ναρκωτικό. Όποιος το χρησιμοποιεί κινδυνεύει με σοβαρά προβλήματα συνολικά στην υγεία του. Η υπερβολική δόση και ακόμη και η ανεπάρκεια οργάνων είναι και οι δύο ρεαλιστικοί κίνδυνοι κατάχρησης κοκαΐνης. Η κατάχρηση κοκαΐνης συστάλτει τα αιμοφόρα αγγεία, γεγονός που μπορεί να αυξήσει και την αρτηριακή πίεση ενός ατόμου.

Μικρές δόσεις κοκαΐνης παράγουν αισθήματα ευτυχίας και φιλικότητας. Μπορεί επίσης να μειώσει την ανάγκη για ύπνο. Μεγάλες ποσότητες γίνονται πολύ επικίνδυνες, συχνά με αποτέλεσμα βίαιη συμπεριφορά. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο, ή ακόμα και να πεθάνουν.

Άλλες συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνουν:

  • Πονοκεφάλους
  • Ρίγη
  • Σύγχυση
  • Εφίδρωση

Η σοβαρότητα των μακροπρόθεσμων παρενεργειών από την κατάχρηση κοκαΐνης εξαρτάται από το πόσο συχνά και πόσο χρησιμοποιεί ένα άτομο. Τελικά, η κατάχρηση κοκαΐνης επηρεάζει σημαντικά όργανα όπως η καρδιά, οι πνεύμονες και τα νεφρά. Η συνεχής κατάχρηση μπορεί επίσης να προκαλέσει σοβαρές συμπεριφορικές παρενέργειες. Η κατάθλιψη και η βλάβη στη ρινική κοιλότητα από το σνιφάρισμα αυτής της ουσίας μπορούν επίσης να συμβούν.

4 Σημάδια που δείχνουν ότι η κατάχρηση κοκαΐνης μετατρέπονται σε εθισμό

Η κοκαΐνη κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν καλά. Αλλάζει το πώς ο εγκέφαλος αισθάνεται ευχαρίστηση. Ενώ τα άτομα που χρησιμοποιούν κοκαΐνη μπορεί να απολαμβάνουν να είναι φτιαγμένοι, δυσκολεύονται περισσότερο να αισθάνονται ευχαρίστηση όταν δεν χρησιμοποιούν το φάρμακο.

Αυτή η ανεξέλεγκτη λαχτάρα αρχίζει να επηρεάζει τους ανθρώπους με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους.

Πρώτον, επηρεάζει τη διάθεση τους προκαλώντας αυξημένη ερεθιστικότητα , πανικό, ευφορία και ανησυχία. Συμπεριφορικά, ένα άτομο μπορεί να γίνει εξαιρετικά ομιλητικό ενώ είναι φτιαγμένο

Δεύτερον, μπορούν να αρχίσουν να ενεργούν διαφορετικά γενικά. Πολλοί άνθρωποι δανείζονται ή κλέβουν χρήματα για να αγοράσουν το φάρμακο. Περνάνε τα άκρα. Ενώ είναι μαστουρωμένοι, δεν θέλουν να κοιμηθούν. Μετά τη χρήση, η ανάγκη τους για ύπνο αυξάνεται. Ο φαύλος κύκλος ξεκινάει και το άτομο που κάνει χρήση θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί παρά τα αυξανόμενα προβλήματα που προκαλεί το φάρμακο.

Τρίτον, μπορεί να αρχίσετε να παρατηρείτε φυσικές αλλαγές. Όσοι κάνουν χρήση κοκαΐνης μπορεί να αρχίσουν να έχουν μη φυσιολογικούς καρδιακούς ρυθμούς. Μπορεί επίσης να υποφέρουν από υποσιτισμό επειδή η χρήση κοκαΐνης έχει ως αποτέλεσμα να χάσουν την όρεξη τους.

Τέλος, ο ψυχολογικός αντίκτυπος είναι εξίσου καταστροφικός. Οι άνθρωποι χάνουν την ικανότητα να παίρνουν αποφάσεις. Στερούνται κινήτρων και αρχίζουν να εκλογικεύουν τη χρήση του .

Αυτό που είναι συνηθισμένο είναι ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν κοκαΐνη τελικά χτίζουν μια ανοχή στην ουσία μετά από τακτική χρήση και στη συνέχεια χρειάζονται υψηλότερες δόσεις για να συνεχίσουν να αισθάνονται τα ίδια αποτελέσματα.

Είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν τα σημάδια κατάχρησης κοκαΐνης

Παρά τα προβλήματα τα όποια δημιουργεί η κατάχρηση κοκαΐνης, η παρέμβαση μπορεί να φέρει τους εξαρτημένους ανθρώπους στο δρόμο της ανάκαμψης. Χωρίς αποτελεσματική θεραπεία, όμως, κινδυνεύουν άμεσα στο τις συνέπειες της χρήσης.

Το Θεραπευτικό κέντρο ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ παρέχει αποτελεσματική, εξατομικευμένη θεραπεία εξάρτησης στην κοκαΐνης ώστε βοηθήσει τα εξαρτημένα άτομα να αποκτήσουν ψυχική υγεία και ανάρρωση από τον ενεργό εθισμό και να παραμείνουν νηφάλιοι. Τα προγράμματα και οι υπηρεσίες μας για την καταπολέμηση της κατάχρησης κοκαΐνης περιλαμβάνουν:

  • Εσωτερικά ταχύρρυθμο πρόγραμμα
  • Εντατικό διαδικτυακά εξωτερικό πρόγραμμα μέσω του www.apexartisi-online.com
  • Ατομική συμβουλευτική
  • Οικογενειακή θεραπεία
  • Γνωστικό συμπεριφορική θεραπεία
  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρέμβασης για την οικογένεια

Ο εθισμός στην κοκαΐνη δεν πρέπει να ελέγχει τη ζωή σου. Τα προγράμματα απεξάρτησης του θεραπευτικού κέντρου ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ μπορούν να σε βοηθήσουν. Καλέστε τώρα και ξεκινήστε μια νέα πορεία προς τα εμπρός για να ξεπεράσετε τον εθισμό σας.

Τηλ.επικοινωνίας ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ : 2392023749 / 6932437237

Τηλ. επικοινωνίας : Απεξάρτηση Online 2317002244 / 6937480916