8 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΠΙΝΕΤΕ

Είτε πίνετε περιστασιακά πολύ είτε έχετε μια διαταραχή κατάχρησης αλκοόλ, μπορεί να θέλετε να περιορίσετε την πρόσληψη ή να σταματήσετε εντελώς το αλκοόλ. Το αλκοόλ είναι νόμιμο και κοινωνικά αποδεκτό, καθιστώντας ευκολότερη την κατανάλωση περισσότερων από ό,τι είναι λογικό και δυνητικά την ανάπτυξη εξάρτησης. Εάν βρείτε τον εαυτό σας ή ένα αγαπημένο σας πρόσωπο να παλεύει με τον εθισμό στο αλκοόλ, να ξέρετε ότι είναι δυνατό να σταματήσετε. Μπορεί να χρειαστείτε αποτοξίνωση από το αλκοόλ.

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και ανατρέξτε σε ένα πρόγραμμα κατάχρησης ουσιών για να σταματήσετε με ασφάλεια τη συνήθεια κατανάλωσης αλκοόλ. Επιπλέον, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Αυτογνωσία θεραπευτικό κέντρο εξαρτημένων στο 2392023749 για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη λήψη προσωπικής αξιολόγησης εθισμού ως μέρος ενός ολοκληρωμένου προγράμματος αποκατάστασης.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΠΙΝΩ ;

Πριν το εξερευνήσετε μόνοι σας, συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Ένας επαγγελματίας γιατρός θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε τον ασφαλέστερο τρόπο για να μειώσετε ή να σταματήσετε εντελώς την κατανάλωση αλκοόλ.

Εάν εξαρτάστε από το αλκοόλ ή έχετε ένα συνυπάρχον πρόβλημα ψυχικής υγείας, θα πρέπει να σταματήσετε το ποτό. Προτείνουμε μια ασφαλή, αποδεδειγμένη απεξάρτηση από το αλκοόλ στο Κέντρο Θεραπείας ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ.

Το Εθνικό Ινστιτούτο για την Κατάχρηση Αλκοόλ (NIAAA) προσφέρει τις ακόλουθες συμβουλές για να σας βοηθήσει να μειώσετε την κατανάλωση. Αυτές οι στρατηγικές μπορούν να λειτουργήσουν για όσους θέλουν να μειώσουν ή να εγκαταλείψουν το αλκοόλ. Ωστόσο, εάν έχετε παγιδευτεί σε έναν κύκλο εθισμού, μπορεί να επωφεληθείτε από τις υπηρεσίες θεραπείας εθισμού μας:

1. Γράψτε γιατί θέλετε να τα παρατήσετε

Αναφέρετε τους λόγους που θέλετε να σταματήσετε να καταναλώνετε αλκοόλ. Αναγκάζοντας τον εαυτό σας να τεκμηριώσει τις σκέψεις σας γραπτώς, είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσετε τα προβλήματά σας κατάματα. Οι λόγοι για τους οποίους κόβετε το αλκοόλ μπορεί να περιλαμβάνουν το να κοιμάστε καλύτερα, να διατηρήσετε τη δουλειά σας, να σώσετε τον γάμο σας ή να γίνετε πιο υγιείς. Για πολλούς που παλεύουν με τον εθισμό στο αλκοόλ, ισχύουν όλοι αυτοί οι λόγοι.

2. Βάλτε συγκεκριμένους στόχους γραπτώς

Οι στόχοι είναι καλοί γιατί σας δίνουν κάτι για να προχωρήσετε και να προσπαθήσετε να επιτύχετε. Εάν θέλετε απλώς να μειώσετε το ποτό, εξετάστε τα συνιστώμενα όρια. Για γυναίκες και άνδρες άνω των 65 ετών, αυτό είναι ένα ποτό την ημέρα. Για άλλους άνδρες, δύο ποτά την ημέρα αντιπροσωπεύουν το συνιστώμενο μέγιστο. Εάν έχετε μια ιατρική πάθηση, ο γιατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε εάν πρέπει να σταματήσετε το ποτό.

3. Κρατήστε ένα ημερολόγιο ποτού

Σημειώστε κάθε αλκοολούχο ποτό που πίνετε. Συμπεριλάβετε λεπτομέρειες όπως πού πίνετε και με ποιον. Μπορεί να παρατηρήσετε ότι πίνετε περισσότερο με συγκεκριμένους φίλους ή όταν πηγαίνετε σε ένα μπαρ ή σε πάρτι σε σπίτι. Πώς μπορώ να σταματήσω να πίνω ; Μερικές φορές, χρειάζεται να κάνετε αλλαγές στον τρόπο ζωής για να αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Η τήρηση ενός ημερολογίου για το ποτό μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε αυτές τις επιλογές.

4. Κρατήστε το αλκοόλ έξω από το σπίτι σας

Για να περιορίσετε το ποτό, μην έχετε το αλκοόλ στο χέρι. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τη δικαιολογία ότι πρέπει να κρατούν αλκοόλ στο σπίτι μόνο σε περίπτωση που οι άνθρωποι έρθουν και θέλουν ένα ποτό. Μην πέσετε σε αυτή την παγίδα. Δεν χρειάζεται να είσαι μπάρμαν για τους φίλους σου.

5. Πίνετε αργά

Μην αντιμετωπίζετε το ποτό σαν διαγωνισμό, ακόμα κι αν το κάνουν οι φίλοι σας. Αντίθετα, εναλλάξτε την κατανάλωση αλκοόλ με νερό, χυμούς και άλλα ποτά όταν βγαίνετε έξω. Επιλέξτε ημέρες χωρίς αλκοόλ για να περιορίσετε περαιτέρω το ποτό σας. Για παράδειγμα, μπορεί να αποφασίσετε να μην πίνετε τις καθημερινές ή εάν πρέπει να εργαστείτε την επόμενη μέρα.

6. Αναζητήστε υποστήριξη

Εάν ενημερώσετε την οικογένεια και τους φίλους σας ότι θέλετε να σταματήσετε να πίνετε, μπορούν να σας θέσουν υπόλογους για τους στόχους σας. Από την άλλη, ίσως θέλετε να αποφύγετε φίλους που σας πιέζουν να πιείτε.

7. Να είστε ενήμεροι για το περιβάλλον σας

Απομακρυνθείτε από μέρη που σας δελεάζουν να πιείτε. Εάν πίνετε όταν πηγαίνετε σε ορισμένα μπαρ και εστιατόρια, επιλέξτε ένα εστιατόριο που δεν σερβίρει αλκοόλ για το επόμενο δείπνο σας έξω.

8. Να είστε επίμονοι

Μπορεί να χρειαστούν αρκετές προσπάθειες για να μπορέσετε να σταματήσετε τελείως το ποτό. Μπορεί να έχετε αποτυχίες, αλλά το να παραμένετε πιστοί στον στόχο σας είναι σημαντικό, ειδικά μετά από μια υποτροπή. Να θυμάστε ότι είναι μια συνεχής προσπάθεια και χρειάζεται μια μέρα τη φορά.

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΚΟΟΛ

Λόγω της κοινωνικής αποδοχής του αλκοόλ, δεν είναι μόνο εύκολο να βρεις αφορμή για να πιεις, αλλά είναι συχνά αναμενόμενο, ειδικά σε ορισμένες γιορτές ή σημαντικά γεγονότα. Το Πάσχα, τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι τρεις μεγάλες γιορτές που συχνά περιλαμβάνουν αλκοόλ και συμβαίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ένας γάμος είναι επίσης μία από τις εκδηλώσεις που συχνά περιλαμβάνουν αλκοόλ. Όταν όλα αυτά τα γεγονότα και οι διακοπές συνδυάζονται, μπορεί να οδηγήσει σε τακτική κατανάλωση αλκοόλ καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ωστόσο, παρά τις εορταστικές περιστάσεις, η παρατεταμένη χρήση αλκοόλ μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία:

  • Η έντονη χρήση αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει σε διάφορους τύπους καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του λαιμού, του στόματος, του λάρυγγα, του ήπατος ή άλλων.
  • Το αλκοόλ μπορεί να βλάψει το βλεννογόνο του στομάχου οδηγώντας σε αυξημένη παραγωγή οξέος και στο σχηματισμό ελκών
  • Η μακροχρόνια χρήση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει διαταραχές ψυχικής υγείας όπως κατάθλιψη ή διπολική διαταραχή
  • Η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ είναι επιβλαβής για την καρδιά και μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακές παθήσεις ή διαβήτη

Εάν εσείς ή ένα αγαπημένο σας πρόσωπο παλεύετε με τον εθισμό στο αλκοόλ, μην περιμένετε άλλο. – αναζητήστε θεραπεία σε ένα επαγγελματικό κέντρο απεξάρτησης από το αλκοόλ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ

Για όσους έχουν πιει για παρατεταμένες περιόδους, ένα πρόγραμμα κλειστής διαμονής μπορεί να παρέχει τη δομή και την καθοδήγηση που απαιτούνται για την επίτευξη δια βίου ανάκαμψης.

Εάν δεν επιθυμείτε ή δεν μπορείτε να παρακολουθήσετε κάποια πρόγραμμα κλειστής δομής μπορείτε να βρείτε λύση στο διαδικτυακό πρόγραμμα στήριξης και καθοδήγησης Απεξάρτηση Online , όπου μπορείτε να λάβετε διαδικτυακή, εξατομικευμένη στήριξη και καθοδήγηση από εξειδικευμένους συμβούλους εξαρτήσεων μέσα από την ασφάλεια του σπιτιού σας – τις ώρες και τις μέρες όπου επιθυμείτε . Ανώνυμα και Άμεσα.

Η απεξάρτηση από το αλκοόλ στην ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ μπορεί να είναι η καλύτερη λύση για επιτυχή ανάρρωση. 

Επικοινωνήστε με την Αυτογνωσία στο 2392023749 ή στο Απεξάρτηση online στο 2317002244 σήμερα για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την απεξάρτηση από το αλκοόλ . Ένα πιο λαμπρό μέλλον περιμένει όσους είναι πρόθυμοι και έτοιμοι να ακολουθήσουν την καλύτερη ζωή τους. Θα θέλαμε να είμαστε μέρος του ταξιδιού σας για το σπίτι.