Θεραπεία Αλκοολισμού


Για τους περισσότερους η περιστασιακή απόλαυση ενός αλκοολούχου ποτού θεωρείται μια ακίνδυνη ευχαρίστηση. Ωστόσο, όταν η χρήση αλκοόλ γίνεται πολύ πιο συχνή, ενδέχεται να οδηγήσει σε εξάρτηση. Χωρίς θεραπεία και αποκατάσταση, η εξάρτηση από το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει σοβαρά μακροπρόθεσμα προβλήματα ή και να αποβεί θανατηφόρα.

Καταλαβαίνουμε ότι η απόφαση να ξεκινήσετε απεξάρτηση από το αλκοόλ μπορεί να είναι ένας συναισθηματικά δύσκολος στόχος για εσάς. Για αυτό το λόγο, το κέντρο συμβουλευτικής υποστήριξης Αυτογνωσία σάς προσφέρει μία δωρεάν αξιολόγηση-διάγνωση της εξάρτησής σας προκειμένου να έχετε μία καλύτερη εικόνα για το τι πρέπει να κάνετε στο μέλλον.

Το έμπειρο και έμπιστο προσωπικό μας θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τον εθισμό σας στο αλκοόλ. Έτσι, θα μπορέσετε να χαράξετε με μεγαλύτερη ευκολία το ταξίδι σας προς έναν καλύτερο τρόπο ζωής!

Τι είναι η εξάρτηση από το αλκοόλ;

Ο εθισμός στο αλκοόλ, επίσης γνωστός ως αλκοολισμός, είναι μία κατάσταση που χαρακτηρίζεται από έντονη κατανάλωση αλκοόλ με μεγάλη συχνότητα. Αυτή η κατανάλωση δημιουργεί τελικά σωματική εξάρτηση από το αλκοόλ, αφού αυτό γίνεται απαραίτητο προκειμένου ο αλκοολικός να λειτουργήσει στην καθημερινότητά του.

Ο εθισμός στο αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από σωματικά και ψυχολογικά προβλήματα. Μπορεί, επίσης, να έχει επιζήμιες επιπτώσεις στις σχέσεις, την εργασία και την κοινωνική ζωή.

Επιδράσεις της εξάρτησης από το αλκοόλ

Υπάρχουν πολλές παρανοήσεις σχετικά με την εξάρτηση από το αλκοόλ, γεγονός που μπορεί να καθυστερήσει την αναζήτηση βοήθειας.

Ίσως πιστεύετε ότι, αφού δεν έχετε συμπτώματα στέρησης ή κοινωνικά προβλήματα, δεν πάσχετε από αλκοολισμό. Όμως, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις η εξάρτηση συνεχίζει ύπουλα το έργο της. Ως αποτέλεσμα, πολλοί βαριοί πότες, ιδίως γυναίκες, αναπτύσσουν κίρρωση και ηπατική ανεπάρκεια εξαιτίας της ανοχής τους στο αλκοόλ.

Πρόγραμμα απεξάρτησης από τον αλκοολισμό

Εάν σκέφτεστε ήδη να ζητήσετε βοήθεια για τον εθισμό σας στο αλκοόλ, τότε έχετε ήδη αναγνωρίσει το πρόβλημα. Αυτό είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουμε εμείς.

Η ομάδα θεραπευτών της Αυτογνωσίας έρχεται συχνά σε επαφή με εξαρτημένα άτομα, επιτρέποντάς τους να ξεπεράσουν επιτυχώς τον εθισμό τους στο αλκοόλ.

Προσφέρουμε διάφορους τύπους θεραπείας σύμφωνα με τις ατομικές σας ανάγκες και τη σοβαρότητα του εθισμού σας.
Κλειστό εσωτερικό πρόγραμμα: Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 24ωρη φροντίδα και υποστήριξη από ομάδα συμβούλων, ψυχιάτρων, ψυχολόγων, θεραπευτών και νοσοκόμων.

Ημερήσια θεραπεία: Σε αυτή τη μορφή θεραπείας παρέχεται δομημένη και υποστηρικτική φροντίδα με ευέλικτες ώρες θεραπείας. Μπορείτε έτσι να συνδυάσετε το πρόγραμμά μας με τις τις προσωπικές και επαγγελματικές σας ευθύνες μέσα στην ημέρα.

Εξωτερική θεραπεία: Συχνά η θεραπεία επεκτείνεται και έξω από το κέντρο απεξάρτησης, με κατ’ οίκον επισκέψεις του προσωπικού ή συνεργασία με κλινικές.

Ατομική θεραπεία: Αυτό το είδος θεραπείας σάς παρέχει ένα εμπιστευτικό περιβάλλον στο οποίο μπορείτε να επεξεργαστείτε επιτυχίες και αποτυχίες. Ακόμα, σας βοηθάει να ανοιχτείτε περισσότερο και να αντιμετωπίσετε θέματα που ίσως αποκρύπτετε σε μία ομαδική συνεδρία. Τέλος, λαμβάνετε εξατομικευμένα σχόλια από έναν έμπειρο επαγγελματία.

Ομαδική θεραπεία: Σας επιτρέπει να μοιράζεστε τις ιδέες σας, να μαθαίνετε από τις εμπειρίες των άλλων και να αναπτύσσετε υγιείς διαπροσωπικές δεξιότητες επικοινωνίας υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη ενός ή περισσοτέρων εκπαιδευμένων και έμπειρων επαγγελματιών.