Θεραπεία εθισμού στην ηρωίνη


Η ηρωίνη είναι μία ουσία που ανήκει στην οικογένεια των οπιοειδών. Προέρχεται από τη μορφίνη, ένα άλλο οπιοειδές, και συνήθως χορηγείται ενδοφλέβια. Ωστόσο, μπορεί να χορηγηθεί και μέσω της αναπνευστικής οδού (εισπνεόμενο-καπνός). Συνήθως κυκλοφορεί ως λευκή ή καστανή σκόνη, καθώς και ως μια μαύρη ουσία που μοιάζει με πίσσα.

Έχει ισχυρές αναλγητικές ιδιότητες, που είναι περίπου τρεις φορές πιο ισχυρές από τη μορφίνη. Επίσης, είναι ιδιαίτερα εθιστική. Η ανοχή του ανθρώπινου οργανισμού απέναντί της αναπτύσσεται ραγδαία με αποτέλεσμα να επέρχεται πολύ γρήγορα η ανάγκη για ακόμα συχνότερη κατανάλωση.

Αν πιστεύετε ότι εσείς ή ένα αγαπημένο σας πρόσωπο είναι εθισμένο στην ηρωίνη, η δωρεάν αξιολόγηση-διάγνωση εθισμού στο κέντρο θεραπείας Αυτογνωσία μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα χρήσιμη. Πραγματοποιείται με έμπειρο θεραπευτή και είναι απόλυτα εμπιστευτική.

Συμπτώματα χρήσης και στέρησης από την ηρωίνη

Υπάρχουν πολλά συμπτώματα που συνδέονται με τη χρήση ηρωίνης. Μόλις η ουσία εισχωρήσει στο ανθρώπινο σώμα, μετατρέπεται σε μορφίνη και δεσμεύεται από τους υποδοχείς οπιοιειδών που υπάρχουν σε πολλές περιοχές του εγκεφάλου. Ανάμεσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται εκείνοι που σχετίζονται με την αντίληψη του πόνου, την ανταμοιβή και άλλους κρίσιμους για τη ζωή τομείς.

Η αρχική έγχυση ηρωίνης προκαλεί ταχεία ευχαρίστηση μαζί με ξηροστομία και εξάψεις του δέρματος ή των βαριών άκρων. Στη συνέχεια, επέρχεται μία διττή κατάσταση που μπορεί να εναλλάσσεται από την εγρήγορση στο λήθαργο. Μπορεί, επίσης, να υπάρξει γρήγορη εμφάνιση ναυτίας, εμετού και σοβαρού κνησμού, ανάλογα με τη δοσολογία και τον τρόπο με τον οποίο το σώμα αντιδρά.

Σε μεταγενέστερο στάδιο ενδέχεται να εμφανιστούν σοβαρές επιπλοκές και ασθένειες. Συγκεκριμένα, υπάρχει κίνδυνος ηπατίτιδας Β ή C και HIV (συχνά μέσω της χρήσης των βελονών από τις σύριγγες). Άλλοτε εμφανίζονται καταρρέουσες φλέβες, μόλυνση της καρδιάς και της βαλβίδας, δυσκοιλιότητα, γαστρεντερικά προβλήματα και ηπατική ή νεφρική νόσος. Παράλληλα, οι χρήστες τείνουν να τρώνε πολύ λιγότερο και μπορούν να υποφέρουν από επιπλοκές που συνδέονται με τον υποσιτισμό. Εκείνοι που καπνίζουν το φάρμακο βρίσκονται σε περαιτέρω κίνδυνο αναπνευστικών προβλημάτων, μολύνσεων στο στήθος και συμφόρησης των πνευμόνων.

Τα συμπτώματα στέρησης της ηρωίνης μπορούν να ξεκινήσουν μόλις λίγες ώρες μετά τη χρήση, συμβάλλοντας στην εθιστικότητά της. Οι χρήστες ενδέχεται να συνεχίσουν την κατανάλωση ηρωίνης για να ανακουφίσουν τον πόνο ή απλά για να αποτρέψουν τυχόν συμπτώματα στέρησης. Έτσι, βάζουν τον εαυτό τους σε έναν φαύλο κύκλο.

Τα συμπτώματα απόσυρσης από την ηρωίνη περιλαμβάνουν:

 • Έντονο πόθο για την ηρωίνη
 • Ασθένεια και εμετό
 • Ισχυρούς πόνους των μυών και των οστών
 • Ανησυχία ή τρόμο
 • Αίσθημα βαρύτητας
 • Έντονες κράμπες στα άκρα
 • Αϋπνία
 • Κρύο ιδρώτα, ρίγη ή πυρετό
 • Διάρροια

Αυτά τα συμπτώματα στέρησης μπορούν να διαρκέσουν από μερικές ημέρες έως αρκετές εβδομάδες ή και μήνες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι επιπλοκές που σχετίζονται με την στέρηση ηρωίνης μπορεί να προκαλέσουν θάνατο.

Πρόγραμμα απεξάρτησης από την ηρωίνη

Η απεξάρτηση από την ηρωίνη αρχίζει με ιατρική αποτοξίνωση σε μία από τις εξειδικευμένες κλινικές θεραπείας που συνεργάζονται μαζί μας.
Αυτό το πρώτο στάδιο είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς οι κίνδυνοι για την υγεία του εξαρτημένου είναι πολλοί.

Στη συνέχεια, ο εξαρτημένος μεταφέρεται στο κέντρο μας για να συνεχίσει τη θεραπεία του με τις δικές μας μεθόδους. Η διαδικασία της απεξάρτησης μπορεί να διαρκέσει από μερικές ημέρες μέχρι μερικές εβδομάδες. Η διάρκειά της εξαρτάται από την ποσότητα ηρωίνης που έχει καταναλώσει ο εκάστοτε εξαρτημένος. Απαιτεί στενή παρακολούθηση του ασθενούς και πιθανόν να είναι επίσης ιατρικά υποβοηθούμενη.

Γιατί να επιλέξετε την Αυτογνωσία για θεραπεία από την ηρωίνη;

Στην Αυτογνώσια αφοσιωνόμαστε πλήρως στην υλοποίηση υποδειγματικής θεραπείας για όλους όσους μας εμπιστεύονται.

Αναγνωρίζουμε ότι ο εθισμός δεν καθορίζει ποιοι είστε. Θέλουμε να σας βοηθήσουμε να τοποθετήσετε αυτή τη δυσλειτουργική συμπεριφορά πίσω σας, ώστε να μπορέσετε να ζήσετε την πλήρη και ευτυχισμένη ζωή που σας αξίζει.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η χρήση ηρωίνης έχει προκαλέσει τεράστια δυσφορία σε όλες τις πτυχές της ζωής σας. Είναι αποστολή μας να σας βοηθήσουμε να ανακάμψετε σε όλα τα επίπεδα: διανοητικά, σωματικά, συναισθηματικά και κοινωνικά. Για να γίνει αυτό, σας προσφέρουμε τα εξής:

 • Επαγγελματική εμπειρία: Το προσωπικό που απαρτίζει τις ομάδες θεραπείας έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία χάρη στην προσφορά βοήθειας σε δεκάδες εξαρτημένα άτομα. Οι γνώσεις του θα σας επιτρέψουν να λάβετε την πιο κλινικά κατάλληλη θεραπεία.
 • Εξατομικευμένη φροντίδα: Αναγνωρίζουμε ότι οι τρόποι με τους οποίους η χρήση ηρωίνης έχει επηρεάσει εσάς μπορεί να διαφέρουν από τους τρόπους με τους οποίους έχει επηρεάσει άλλους. Ως εκ τούτου, δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε ένα εξατομικευμένο σχέδιο θεραπείας που θα είναι μοναδικά προσαρμοσμένο σε εσάς.
 • Πλήρης φροντίδα: Προσπαθούμε να διασφαλίσουμε την αποκατάστασή σας με έναν πραγματικά ολιστικό τρόπο. Ως εκ τούτου, παρέχουμε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών που μπορούν να ενσωματωθούν στο γενικό σχέδιο φροντίδας σας.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς Αυτογνώσια μπορεί να σας παράσχει περαιτέρω βοήθεια στην αποτοξίνωση από την ηρωίνη, καλέστε το 23920 23749 για μια δωρεάν αξιολόγηση-διάγνωση της περίπτωσής σας.