Θεραπεία εθισμού στην κάνναβη


Η κάνναβη είναι μία από τις πιο διαδεδομένες ναρκωτικές ουσίες παγκοσμίως. Παρόλα αυτά, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί μύθοι για τους κινδύνους από την κατανάλωσή της. Είναι επίσης γνωστή ως «μαριχουάνα» ή «χασίς». Προέρχεται από το ομώνυμο φυτό, το οποίο περιέχει τη χημική ουσία τετραϋδροκανναβινόλη (THC).

Η THC προκαλεί έντονη αίσθηση χαλάρωσης και ηρεμίας. Αυτή ακριβώς η αίσθηση είναι που καθιστά την κάνναβη τόσο ελκυστική, ακόμα και για περιστασιακή χρήση.

Η κάνναβη τυπικά καπνίζεται. Μπορεί, όμως, να αναμιχθεί και με διάφορα τρόφιμα κατά το μαγείρεμά τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι γνωστή ως «βρώσιμη κάνναβη».

Πολλές χώρες του δυτικού κόσμου προχωρούν στη νομιμοποίηση αυτής της ουσίας, τόσο για ιατρική όσο και για ψυχαγωγική χρήση. Ωστόσο, ακριβώς όπως το οινόπνευμα, ο καπνός, τα παυσίπονα και άλλα νόμιμα ναρκωτικά, η κάνναβη μπορεί να χρησιμοποιηθεί καταχρηστικά και να προκαλέσει εθισμό.

Τι προκαλεί τον εθισμό στην κάνναβη;
Η ηρεμιστική, χαλαρή κατάσταση που παράγει η κάνναβη μπορεί να είναι ιδιαίτερα δελεαστική για άτομα επιβαρυμένα ψυχολογικά από άγχος ή κατάθλιψη. Εάν διαπιστώσετε ότι χρειάζεστε κάνναβη για να λειτουργήσετε ή για να αποφύγετε την κακή σας διάθεση, ενδέχεται να έχετε αναπτύξει μια ανθυγιεινή εξάρτηση από το ναρκωτικό. Σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστείτε επαγγελματική βοήθεια για να ξεπεράσετε τον εθισμό σας.

Πρόγραμμα απεξάρτησης από την κάνναβη

Εάν η ικανότητά σας να ανταποκρίνεστε στις υποχρεώσεις του σπιτιού, της εργασίας ή του σχολείου έχει επηρεαστεί αρνητικά από την κατάχρηση κάνναβης, υπάρχει λύση. Αποδεχόμενοι τη βοήθεια από κάποιο πρόγραμμα επαγγελματικής θεραπείας μπορείτε να αφήσετε πίσω σας την εξάρτησή και την παθολογική κατάσταση που αυτή δημιουργεί.

Εξατομικευμένα προγράμματα εθισμού στην Κάνναβη 28 / 60 / 90 ημερών

Στο θεραπευτικό κέντρο απεξάρτησης Αυτογνωσία είμαστε υπερήφανοι για την παροχή ολοκληρωμένης φροντίδας στα εξαρτημένα άτομα. Εάν εσείς ή κάποιος δικός σας υποφέρει από τον εθισμό στην κάνναβη, επικοινωνήστε μαζί μας στο 23920 23749 και εμείς θα σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε το ταξίδι της ανάκαμψής σας.