Θεραπεία εθισμού στην κοκαΐνη


Η κοκαΐνη είναι ένα ισχυρό και επικίνδυνο διεγερτικό, η χρήση του οποίου μπορεί να προκαλέσει σημαντική σωματική και ψυχολογική βλάβη. Εάν νιώθετε ότι χρειάζεστε την κοκαΐνη για την εκπλήρωση των καθημερινών σας λειτουργιών, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας. Η δωρεάν αξιολόγηση-δίαγνωση εθισμού του κέντρου απεξάρτησης Αυτογνώσια σάς προσφέρει την ευκαιρία να συζητήσετε με έναν έμπειρο θεραπευτή και είναι απόλυτα εχέμυθη.

Συμπτώματα χρήσης και στέρησης από την κοκαΐνη:

Μετά από την κατανάλωση κοκαΐνης, ενδέχεται να βιώσετε μία ποικιλία έντονων αλλά βραχύβιων ευχάριστων αποτελεσμάτων (ψυχολογική ευφορία, αυξημένη ενέργεια κ.α.). Έτσι, σύντομα θα αισθανθείτε την ανάγκη να επαναλάβετε τη χρήση προκειμένου να διατηρήσετε αυτά τα ευχάριστα αποτελέσματα.

Όταν τα αποτελέσματα της κοκαΐνης αποδυναμωθούν, οι χρήστες βιώνουν μια φυσική και ψυχολογική κατάπτωση. Προκειμένου να επανέλθουν στην πρότερη καλή κατάσταση, ξανακάνουν χρήση. Και κάπως έτσι, η χρήση μετατρέπεται σε κατάχρηση.

Μακροπρόθεσμα, η στέρηση μπορεί να οδηγήσει σε άγχος, κατάθλιψη, παράνοια και κρίσεις πανικού.

Πρόγραμμα απεξάρτησης από την κοκαΐνη

Το πρώτο βήμα στο δρόμο για τη θεραπεία είναι η παραδοχή ότι υπάρχει πρόβλημα. Από εκεί και πέρα, επιστρατεύονται μέθοδοι όπως η αποτοξίνωση και η ψυχοθεραπεία, με την αποχή να είναι ο απώτερος στόχος.

Το πλάνο της θεραπείας βασίζεται σε ένα εντατικό πρόγραμμα ομαδικής εργασίας και ατομικής συμβουλευτικής. Στην Αυτογνωσία, οι ειδικοί μας θα σας ενθαρρύνουν να αποδεχτείτε την εξάρτησή σας από τα ναρκωτικά και στη συνέχεια θα σας βοηθήσουν στην αντιμετώπισή της. Πώς; Μέσα από την οικοδόμηση υγιούς αυτοεκτίμησης και μίας νέας, θετικότερης αντίληψης για τη ζωή.

Ανάλογα με τις ανάγκες και τους στόχους σας, η πορεία σας προς τη απεξάρτηση από την κοκαΐνη μπορεί να περιλαμβάνει έναν συνδυασμό των παρακάτω:

  • Κλειστό εσωτερικό πρόγραμμα: Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 24ωρη φροντίδα και υποστήριξη από ομάδα συμβούλων, ψυχιάτρων, ψυχολόγων, θεραπευτών και νοσοκόμων.
  • Ημερήσια θεραπεία: Σε αυτή τη μορφή θεραπείας παρέχεται δομημένη και υποστηρικτική φροντίδα με ευέλικτες ώρες θεραπείας. Μπορείτε έτσι να συνδυάσετε το πρόγραμμά μας με τις τις προσωπικές και επαγγελματικές σας ευθύνες μέσα στην ημέρα.
  • Εξωτερική θεραπεία: Συχνά η θεραπεία επεκτείνεται και έξω από το κέντρο απεξάρτησης, με κατ’ οίκον επισκέψεις του προσωπικού ή συνεργασία με κλινικές.
  • Ατομική θεραπεία: Αυτό το είδος θεραπείας σάς παρέχει ένα εμπιστευτικό περιβάλλον στο οποίο μπορείτε να επεξεργαστείτε επιτυχίες και αποτυχίες. Ακόμα, σας βοηθάει να ανοιχτείτε περισσότερο και να αντιμετωπίσετε θέματα που ίσως αποκρύπτετε σε μία ομαδική συνεδρία. Τέλος, λαμβάνετε εξατομικευμένα σχόλια από έναν έμπειρο επαγγελματία.
  • Ομαδική θεραπεία: Σας επιτρέπει να μοιράζεστε τις ιδέες σας, να μαθαίνετε από τις εμπειρίες των άλλων και να αναπτύσσετε υγιείς διαπροσωπικές δεξιότητες επικοινωνίας υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη ενός ή περισσοτέρων εκπαιδευμένων και έμπειρων επαγγελματιών.

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ξεκινήσετε τα πρώτα βήματα σας στον δρόμο προς την απεξάρτηση με ένα τα εξειδικευμένο προγράμματα για την εξάρτηση από κοκαΐνη.

Η ομάδα ειδικών συμβούλων εξάρτησης στην ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ προσφέρουν επικεντρωμένη θεραπεία για τον εθισμό στην κοκαΐνη . Προσφέρουμε ευέλικτες επιλογές αποκατάστασης του εθισμού όπου θα λάβετε εξατομικευμένη θεραπεία παγκόσμιας κλάσης. Η θεραπεία για τον εθισμό στην κοκαΐνη μπορεί να πραγματοποιηθεί με 28 – 60 – 90 ημερών πρόγραμμα κατάλληλο για τους τοξικομανείς στην κοκαΐνη και την κοκαΐνη κρακ, οι οποίοι χρειάζονται γρήγορη αποκατάσταση με ελάχιστη δυσφορία και απόσπαση της προσοχής.

Οι τύποι θεραπείας που λαμβάνετε καθώς αναρρώνετε από τον εθισμό στην κοκαΐνη εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των αναγκών και των στόχων σας, την πρόοδό σας μέχρι σήμερα, την παρουσία τυχόν προβλημάτων ψυχικής υγείας και το επίπεδο στο οποίο λαμβάνετε επί του παρόντος φροντίδα.